Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.24.

Megvan Marco Rossi új csodafegyvere, remek formában a kulcsjátékos

Szenzációs formában kezdte az idei szezont a magyar válogatott futballista. Nagy Zsolt hétről hétre remekel a Puskás Akadémiában, ezzel pedig könnyen lehet, hogy Marco Rossi is nagyobb bizalmat szavaz neki szeptembertől.

A Puskás Akadémia négy győzelemmel kezdte az idei NB I-es magyar labdarúgó-bajnokságot, amivel jelenleg százszázalékos. Emellett a Konferencialigában az Ararat Armeniát búcsúztatva bejutott a selejtező rájátszásába, ahol az odavágón nagy meglepetésre 3-3-as döntetlent ért el a Fiorentina otthonában. A sikerekből Nagy Zsolt alaposan kivette a részét.

Nagy Zsolt
Nagy Zsolt elképesztő formában kezdte az új szezont Fotó: Dömötör Csaba

A 31 éves futballista az elmúlt években többször komoly sérüléseket szenvedett, innen sikerült visszakapaszkodnia. 2022 júliusában a Vitória Guimaraes elleni Konferencialiga-selejtező után belső oldalszalag-szakadást szenvedett, ami miatt három hónapos kényszerpihenő várt rá. Októberben visszatért a pályára, ám 2023 februárjában újfent megsérült, az orvosok pedig áprilisban jobbnak látták, ha megműtik. Nagy végül szeptember végére épült fel, azóta szerencsére elkerülik a problémák.

Idén eddig mind a hét tétmérkőzésen játszott, és csupán egy alkalommal cserélte őt le Hornyák Zsolt vezetőedző. Statisztikái önmagukért beszélnek, a bajnokságban egy gólja és három gólpassza van, a Konferencialigában pedig három gólja. Nagy átlagosan eddig mindegyik összecsapásán vagy betalált vagy előkészített.Az eredmenyek.hu oldala a Zalaegerszeg és az Ararat elleni visszavágón a mérkőzés legjobbjának választotta.

 

Nagy Zsolt új pozícióban bizonyíthat

A remek forma egyik kulcsa, hogy a felcsútiak edzője gyakran nem balhátvédként, hanem balszélsőként játszatja a 31 éves futballistát. Ez szemmel láthatóan fekszik neki, ugyanakkor a csapat a védekező képességeiből is sokat profitál. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is elégedettséggel nézheti Nagyot hétről-hétre és könnyen elképzelhető, hogy a szeptemberi Nemzetek Ligája selejtezők kezdetétől nagyobb szerep vár rá a nemzeti csapatban. Posztriválisát, Kerkez Milost ugyan nem lesz egyszerű kiszorítania a kezdőcsapatból, ugyanakkor könnyen lehet, hogy Rossi egy sorral feljebb, a támadóharmadban is kipróbálhatja.

Nagy eddig 22 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezeken az összecsapásokon pedig három gólt szerzett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek