TÜZELŐÁLLÁS

Szerző MM

Létrehozva: 2024.06.20.

"Belenyúlt a meccsbe" - Nagy Ádám még mindig dühös az arrogáns bíróra

Marco Rossi alapembere szerint éppen a német sztár reakciója árulkodó. Nagy Ádám szerint arrogáns és részrehajló volt a rossz hírű holland játékvezető.

A házigazda Németország elleni fájó vereség (0-2) másnapján Nagy Ádám és a csereként bállt Nagy Zsolt részvételével tartott sajtótájékoztatót a magyar labdarúgó-válogatott a Weiler im Allgäu-i főhadiszálláson.

Nagy Ádámnak szerdán szomorúan végződött a 29. születésnapja
Nagy Ádámnak szerdán szomorúan végződött a 29. születésnapja            Fotó: Magyar Nemzet / Mirkó István

Az Európa-bajnokságon két meccs után még pont nélkül az A csoport utolsó helyén álló nemzeti csapat legtöbbszörös válogatottja Danny Makkelie játékvezető leginkább vitatott ítéletével kapcsolatban elmondta: a meccs után megkérdezte a hírhedt holland sporit, aki arrogáns választ adott neki. Emlékezetes, hogy a 22. percben Ilkay Gündogan ellökte Willi Orbánt, és az ezt követő kavarodás után született Jamal Musiala vezető találata.

Most még inkább dühösek vagyunk a játékvezetésre,

aminek különösebben nem kell hangot adni, mert nem lehet megváltoztatni. Magunkra nem lehetünk, mert más felfogásban mentünk ki és taktikailag összeszedetten tudtuk játszani – idézte Nagy Ádámot a helyszínről az Origo tudósítója.

A rutinos középpályás szerint Marco Rossi csapata a svájciak elleni kisiklás (1-3) után, egy még erősebb ellenféllel szemben újra megmutatta a régi erényeit, és 

– Próbáltuk bebizonyítani, hogy taktikailag összeszedett játékkal lehet borítani a papírformát. Ezért szerencsétlen, hogy a bíró belenyúlt a meccsbe, de egy ilyen kiélezett meccsen nüansznyi dolgok dönthetnek a sikerről – mondta, hozzátéve: a magyar védelemnek sem lett volna szabad megállnia Gündogan szabálytalansága láttán.

Gündogan (jobbra) is megállt, miután ellökte Orbánt, de a védőinknél előbb kapcsolt, hogy a bíró mégis továbbengedte a játékot
Gündogan (jobbra) is megállt, miután ellökte Orbánt, de a védőinknél előbb kapcsolt, hogy a bíró mégis továbbengedte a játékot           Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

– Sípszóig tart a meccs, ez már utánpótlásban is tanítják, de sokat melóztunk és abból állt a meccs, hogy folyamatosan tolódunk. Aztán amikor jön egy szabad szemmel látható fault, akkor fellélegzünk, hogy miénk a labda és fújhatunk egy kicsit.

Annál beszédesebb viszont nincs, hogy ha megnézzük Gündogan reakcióját, aki szintén megállt a szabálytalanság után, de nem fújta le a bíró és gyorsan kapcsolt.

Ha követtük volna a labda útját, mi értünk volna oda előbb. Ugyanúgy okolhatjuk magunkat is, de

egy ilyen top UEFA rendezvényen nem lehetne ilyen hibát véteni, és az sem fér bele, hogy a bíró nem kezeli ugyanúgy a csapatokat a játékosokat. 

Az egyik játékosnak van hat Bajnokok Ligája-győzelme, nekem egy sem, ezért én nem mehetek oda a bíróhoz, mert arrogánsan válaszolt. De a nemzetközi meccseken most ebbe az irányba megy a játékvezetés. De mi játékosok a gépezet részei vagyunk, mi változtatni nem tudunk, csak el kell fogadnunk a helyzeteket – folytatta Nagy Ádám.

A 82-szeres válogatott középpályás talán legalább ennyire fájlalja a Svájc ellen elrontott meccset. 

Kiesés esetén "biztosan az lenne a fejünkben, hogy kihagytunk egy hatalmas lehetőséget, de nem a németek elleni meccs, hanem a svájciak elleni vereség miatt. Én úgy gondolom, ha azon a meccsen úgy tudtuk volna védekezni, mint a németek ellen, akkor egy vagy két lövésük lett volna összesen a meccsen. Csalódott lennék, mert nagyon elszúrtuk a svájciak elleni meccset – mondta Nagy Ádám, aki persze bízik benne, hogy vasárnap (21.00, tv: M4 Sport) legyőzzük Skóciát, aztán három pont birtokában "lekezdhetünk matekozni".

Bízom benne, ha ez összejön, kapunk egy kis segítséget fentről is 

– mondta az olasz Spezia középpályása.

Nagy Zsolt is arról beszélt, hogy a Svájc elleni első félidőt rontották el.

– Az a lényeg, hogy minden meccsen emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról és egymás szemébe tudjunk nézni. Az első meccs után ezt nem mondhattuk el, de 

a legutóbbi három félidőt elég jól lehoztuk, mindenki mindent megtett, és az utolsó meccsen is ennek kell lennie az elvárásnak 

– mondta.

A magyar válogatott legközelebb június 23-án, vasárnap lép pályára az Európa-bajnokságon, a skót csapattal találkozik az A csoport utolsó fordulójában.

Az A csoport állása: 1. Németország 6 pont (7-1), 2. Svájc 4 (4-2), 3. Skócia 1 (2-6), 4. Magyarország 0 (1-5).

A vasárnapi program (21.00-tól): Skócia–Magyarország, Svájc–Németország. 

(Az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik jut tovább a nyolcaddöntőbe.)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek