Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.21.

"Lesznek új arcok" - Marco Rossi nem kertelt, hatalmas változásokra készül

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a hamarosan kezdődő Nemzetek Ligája párharcok előtt hosszas interjút adott az M4 Sportnak, amelyben több fontos változásról beszélt.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kipihente magát és gőzerővel készül a hamarosan kezdődő Nemzetek Ligájára. Az olasz szakember a jövőre nézve elárulta, mindenképpen agresszívabb játékot szeretne látni a csapatától.

Marco Rossi
Marco Rossi agresszívabb játékot vár a jövőben a magyar válogatott játékosaitól Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„Az Európa-bajnokság tapasztalataiból tanulnunk kell. Megbeszéljük, hogy mik azok, amik nem mentek jól. Agresszívabb csapatot szeretnék több ütközéssel, letámadással. Az emberekre kell koncentrálnunk, nem a sávokra, nem szabad az egy az egy elleni párharcoktól megijedni. Ha technikailag erősebb játékosokat arra kell kényszerítenünk, hogy hibázzanak, az csak a letámadással lehetséges” – nyilatkozta az M4 Sportnak Marco Rossi.

Az Eb kapcsán Rossi elárulta, hogy szeptembertől változtatni fog, és mostantól csak extrém esetben hív meg olyan játékost a nemzeti csapatba, aki klubszinten nincs játékban.

Nem hívhatok meg három-négy olyan játékost, aki nem játszik. Kivételt ugyan hozhatok, de ha nincsenek játékpercek, nincs meg a ritmus, és hibázni fog a játékos. Ebben én is hibáztam. Nem követhetem el ezt újra, különben nem lehetne rólam elmondani, hogy fejlődök.

A jelenlegi csapatból így többen aggódhatnak a jövőjükkel kapcsolatban, Rossi konkrétan meg is nevezte őket. "Valakinek nehezebb a helyzete. Styles és Fiola egyedül edzenek. Lang és Szalai nem játszanak. Ezek pedig aggodalommal töltenek el. Lesznek új arcok a hamarosan jövő kerethirdetésnél. Elvárom mindenkitől, hogy hozzon lelkesedést, győzni akarást, és bizonyítsa, hogy örül a meghívónak."

"Beszéltem mindegyikükkel. Az én nézőpontommal tisztában vannak. Ha van lehetőségem egy adott posztra választani, akkor a nagyobb játékperccel valót szeretem választani. Ha valaki 34-35 éves, és ajánlatokat kap, de Szaúd-Arábiából négyszer nagyobb fizetéssel csábítják, én még a fiamnak is azt mondanám, hogy válassza az utóbbit."

Szoboszlai Dominik kapcsán kiderült, hogy Rossi nem tervezi követni a Liverpool edzőjének, Arne Slotnak a taktikáját, és nem fogja a 10-es pozíciójában játszatni. A védelemmel kapcsolatban Balogh Botonddal rendkívül elégedett, és több poszton is számít rá a nemzeti csapatnál.

"Boti jól dolgozik. Nálunk lesz lehetősége több pozícióban játszani. Sajnos az Eb-n rögtön lesérült, így nem láthattuk a játékát. Ami Dominikot illeti, Slot néhányszor hatosként játszatta, fentebb viszont klasszis. Az Eb-n nem volt jó kondícióban, de a mi játékmódszerünkben a technikai és a taktikai központjában van Dominik. Legyen benne a játék elemében, nálunk inkább totális középpályás, nagyon mobilis, és a selejtezőben ezt sokszor remekül játszotta. Nálunk nincs olyan kispad, mint a Liverpoolnál, mi máshogy játszatjuk, de ez már közelebb van ahhoz, mint amit Angliában látunk."

Az Újpest ellen visszatérő Varga Barnabás egész lenyűgözte a szövetségi kapitányt.

"Nagyon jó volt Vargát látni a derbin. Az ütközés után maradhatott volna benne valami nyom, például kerülhetett volna bizonyos ütközéseket. Viszont úgy játszotta meg a labdákat, mintha mi sem történt volna. Amikor láttuk, hogy hívják a hordágyat, sok minden megfordult a fejemben. Az, hogy ilyen gyorsan felépült ez egy kivételes dolog."

Az 59 éves szakember végezetül a Nemzetek Ligája küzdelmekről beszélt, ahol hangsúlyozta, hogy mindegyik összecsapást nagyon komolyan fogja venni az együttes.

"Úgy kell játszanunk, ahogy szokás szerint, mérkőzésről mérkőzésre. Ezek nagyon fontosak számunkra. Úgy kell megközelítenünk ezt, mint egy világbajnoki előselejtező. Ezen függ a vb-selejtező csoportsorsolásunk. Amit az Eb-n nem sikerült jól alkalmazni, azt szeptembertől rögtön ki kell javítani. Németországnak több kulcsjátékosáról le kell mondania. Hollandiának nem kell nagyon változtatniuk. Bosznia-Hercegovinának minden csapatrészen vannak jó játékosaik. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit alábecsüljünk."

A magyar labdarúgó-válogatott először szeptember 7-én, Németország ellen játszik a Nemzetek Ligájában, ezt követi szeptember 10-én egy hazai összecsapás Bosznia-Hercegovinával szemben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek