KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.03.

Eldőlt Marco Rossi kulcsemberének sorsa, a klub végre megtörte a csendet

A magyar válogatott védője a nyári Európa-bajnokságot követően visszatért a Hoffenheimhez és szeretné bizonyítani, hogy helyen van a csapatban. A klub azonban máshogy látja és kemény döntést hozott Szalai Attilával kapcsolatban.

Szalai Attila 2023 nyarán, a nagyszerűen sikerült törökországi szezonja után 12 millió euróért (4,7 milliárd forint) igazolt a német élvonalban szereplő Hoffenheimhez. A klubváltás azonban nem hozta meg a várt sikert.

Szalai Attila
Szalai Attila szolgálataira nem tart igényt a Hoffenheim Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A felkészülési szezonban szépen fokozatosan beépült a csapatba, így kezdőként léphetett pályára az első bundesligás találkozóján. Ott azonban rögtön borzasztó hibát vétett, utána pedig összesen négy másik találkozó jutott neki. Amikor a pályán volt, a Hoffenheim háromszor győzött, kétszer kapott ki, de a vezetőség úgy gondolta, hogy a télen kölcsönadják a Freiburgnak, hogy játékba lendüljön.

Freiburgban szintén nem tudott magára találni és újfent a kispadon találta magát. Az igazi feketeleves az Európa-bajnokságon jött, ahol a Svájc elleni vereség után már a magyar válogatott kezdőcsapatából is kikerült. A 26 éves középhátvéd nyaralásán még azt nyilatkozta, hogy készen áll megharcolni a helyéért a Hoffenheimben és szeretne bizonyítani a klubnak.

Szalai Attila sorsa eldőlt

A Kicker szerint a Hoffenheim viszont köszöni szépen, de nem kér Szalaiból és a nyári átigazolási szezonban szeretné értékesíteni, a cikket a Csakfoci szemlézte. Szalai szerződése 2027 júniusáig szól a kék mezes együttessel. Korábban szó esett arról, hogy Törökországból érdeklődnek iránta, a leginkább a Trabzonspor volt aktív, ám a tárgyalások lelassultak a két klub között.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek