Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.15.

Azonnal lemondott az olimpiai bajnok kapitánya, tiszta vizet öntött a pohárba a magyar legenda

A kétszeres olimpiai bajnok Martinek János feszült hetek után a csúcson fejezi be kapitányi munkáját.

Gulyás Michelle elképesztő harcok után nyerte meg a magyar olimpiai csapat hatodik aranyérmét Párizsban, a 2024-es olimpián. Júniusban úgy tűnt, hogy az elmúlt évek egyik legjobb magyar öttusázója ott sem lehet Franciaországban. A szövetség ugyanis kidolgozott egy válogatási elvet, ennek megfelelően Guzi Blanka és Erdőr Rita lett volna az induló, az ő nevüket is jelölte a keretbe Martinek János szövetségi kapitány. Az elnökség itt lépett közbe, s titkos szavazáson, 9-2-es aránnyal Gulyás Michelle mellett döntöttek, Erdős pedig itthon maradt. A sportolónő maga is elmondta, senkinek nem kívánja azt, ami vele történt az olimpia előtt. A célbaérés után örömittasan Balogh Gábor elnök felé intett, Martinekkel együtt akkor még nem ünnepelt. Az 1988-as olimpián egyéniben és csapatban is aranyérmet szerző kapitány be is jelentette, az év végén távozik posztjáról.

Gulyás Michelle, a magyar csapat hatodik olimpiai bajnoka Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Gulyás Michelle aranyérme után Martinek azt mondta, az elmúlt hetek miatt nem volt feszültség közöttük. Azt pedig már az év elején eldöntötte, hogy 2025-től nem folytatja a munkát szövetségi kapitányként. Azt azonban cáfolja, hogy az olimpia előtti viták miatt távozna.

Aki ezt gondolja, az nagyon nagy barom. Ennek semmi köze ehhez. Én már márciusban eldöntöttem, hogy nem folytatom az olimpia után, pedig akkor még el sem kezdődött a versenyrendszer. Már ekkor tudta az összes versenyző és az összes edző, hogy én az évad végén távozom. A nyilvánosság most tudta meg a dolgot, ezért forgatták ki a dolgot.

- mondta az Origónak Martinek, aki újra kiemelte, remek a viszony közte és az újdonsült olimpiai bajnok között.

 

"Ennek semmi köze a Michelle-ügyhöz, Michelle-lel nagyon jó kapcsolatot ápolok. Akkor is elmondtam, hogy nincs rossz döntés. Nekem volt egy objektív válogatásom, abba belehelyeztem az eredményeket, és ez alapján tettem egy javaslatot. Azért van a szakmai bizottság és az elnökség, hogy ha vannak olyan esetek, mint ez is, amikor úgy érzik, hogy át kell gondolni a dolgokat vagy felül kell bírálni, akkor azt megtegyék. Ha ezt megteszik, akkor a szakmáé a felelősség. Ők ezt felvállalták és jó döntés született, hiszen egy aranyérmet nem kell megmagyarázni."

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek