KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.04.18.

Ez bizony BL-történelem: szenzációs magasságokba emelkedett a magyar edző

Lőw Zsolt már a harmadik különböző klub kispadján jutott Bajnokok Ligája-elődöntőbe. A Thomas Tuchellel alkotott párosuk garancia a sikerre.

Tovább folytatódik a sikersztori: Thomas Tuchel vezetőedző már a harmadik csapatát juttatta be a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Mindezt magyar pályaedzője, Lőw Zsolt hathatós segítségével.

Thomas Tuchel és Lőw Zsolt (jobbra): önfeledten ünnepelték az Arsenal elleni BL-sikert, pedig rövidesen véget ér a munkájuk a Bayernnél
Thomas Tuchel és Lőw Zsolt (jobbra): önfeledten ünnepelték az Arsenal elleni BL-sikert, pedig rövidesen véget ér a munkájuk a Bayernnél        Fotó: AFP

A nagy páros tagjai immár másfél évtizede, Mainzban találtak egymásra. Tuchel kezdő edzőként a Bundesliga-csapatában tudhatta a focista-pályafutása végén járó Lőwöt. Hét évvel később, 2018 nyarán lettek kollégák, nem is akármilyen körülmények között! A pályaedzőként addig Ralf Rangnick szárnyai alatt különböző Red Bull-csapatoknál (Liefering, Salzburg, Leipzig) tapasztalatokat szerzett fiatal magyar szakembert még élő szerződés kötötte Lipcsébe. A Paris Saint-Germain élére kinevezett Tuchel azonban kibulizta, hogy minden áron a stábjában tudhassa korábbi játékosát.

Tuchel és Lőw a PSG-nél

A katari burnuszzsebből nyakló nélkül költekező franciák sajtóhírek szerint 1-1,5 millió eurót (390-590 millió forint) ígértek a német klubnak, hogy Lőw zöld utat kapjon. Sőt egy németországi felkészülési meccsről is szó volt, amelynek minden bevétele az RB-t illette volna. Volna, merthogy ezt több okból (ilyen volt például a koronavírus-járvány) máig nem ütötték nyélbe. A Bild úgy értesült, hogy erre idén nyáron, tehát 6 évvel Lőw átigazolása után kerülhet sor, vagy ha mégsem, a PSG kiperkál helyette 1,3 millió eurót (510 millió forint).

Tuchel és Lőw a Chelsea-nél

A Tuchel, Lőw páros egyébként 2,5 évig dolgozott Párizsban. Ezalatt nyertek 6 francia trófeát (bajnoki címek, kupa-, ligakupa- és szuperkupa-győzelmek). A BL-ben előbb a nyolcaddöntőben a Manchester United (2-0, 1-3), majd jelenlegi kenyéradójuk, a Bayern München a döntőben (0-1) múlta felül őket.

2021 januárjában szegődtek Angliába, a Chelsea-hez, ahol több mint másfél évig, 2022 őszéig dolgoztak Lőwék. A londoniakkal egyből megnyerték a BL-trófeát (a portói fináléban 1-0 a Manchester City ellen), a klubvilágbajnoki címet és az európai Szuperkupát is. A következő szezonban a Real Madrid ellen estek ki a BL negyeddöntőjében, hosszabbítás után (1-3, 3-2).

Tuchel és Lőw a Bayern Münchennél

A Bayern München tavaly márciusban szerződtette Tuchelt és stábját, 2025 nyaráig – még ha már bizonyos is, hogy egy évvel korábban, jelen szezon végén elválnak az útjaik. Tavaly még sikerült felhozniuk a Bundesliga 2. helyén átvett bajor sztárklubot a sorozatban 11. bajnoki címére. Igaz, ehhez kellett a Dortmund mamlaszkodása is az utolsó fordulóban. Akkor a BL-ben a későbbi győztes Manchester City elleni negyeddöntő (0-3, 1-1) volt a végállomás. 

Idén viszont fordított a helyzet: a sorozatban 12. Bayern-bajnokságot keresztülhúzta a Leverkusen szárnyalása, a BL-ben ellenben az Arsenal szerdai kiejtése (2-2, 1-0) után már a Real Madrid elleni elődöntőre készülhetnek Lőwék. Ha eljutnak a június 1-jei fináléig, a Wembleyben akár Bajnokok Ligája-győzelemmel is búcsúzhatnak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dráma: így mentették meg a tűzoltók a Szabadság hídról leugrani készülő nő életét

origo.hu

Itt a NATO-főtitkár drámai fenyegetése: még egy lépéssel közelebb a világháború

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

magyarnemzet.hu

Marco Rossi aggódott miatta, a válogatott alapembere fontos döntésre jutott

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

travelo.hu

Mintha a tengerpartra érkeznénk - így újult meg a szezonra egyik népszerű strandunk

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

Szoboszlai bajban, gólerős középpályás lehet az új edző első igazolása

KIAJOBB

"Kell vennem pár leckét a többiektől" - két büntetőt hagyott ki a magyar válogatott csatára

KIAJOBB

"Remélem, nem tiltanak el" - óriási érzelmi pluszra számít a magyar válogatott csatára

KIAJOBB

Jókor jött a pofon, kiütéssel győztek a magyar hokisok