Létrehozva: 2024.10.28. 10:30

Itt az új TikTok-őrület: nem hiszed el, miben ugrálnak a fiatalok az utcán!

Állatnak öltözve négykézláb járkálnak és ugrándoznak. Ők a quadroberek.

Elsőre meghökkentő lehet, amikor az utcán állatnak öltözött fiatalokkal találkozol össze. Oroszországban azonban ez megszokott, sőt, egy új trend. Úgy nevezik magukat, hogy Quadrober, és különböző állatnak öltöznek be, ráadásul még úgy is viselkednek.

Quadrober. Új örület hódít. Állati jelmezeket öltenek Oroszországban
Quadrober: Új őrület hódít, állati jelmezeket öltenek Oroszországban Fotó: Melnikov Dmitriy /  Shutterstock

Divat vagy őrület? 

Szinte bárhol, az utcán, a játszótereken, az üzletekben, de még a metrón is szembetalálkozhatsz velük. Nem csak az emberek, de még a kutyák is megrökönyödve nézik a különös jelenséget. Ez a furcsa divat először Oroszországban a fiatalok körében vált népszerűvé, de később az idősebb korosztályt is elérte az őrület. Ők a qvadroberek.

Quadrober. Új örület hódít. Állati jelmezeket öltenek Oroszországban
 Előszeretettel öltöznek be kutyának, rókának és macskának.  Maszkot és az állatnak megfelelő farkat raknak fel Fotó: Melnikov Dmitriy /  Shutterstock

De kik is a quadroberek?

Emberek, akik állatnak öltöznek, és úgy is viselkednek. Előszeretettel öltöznek be kutyának, macskának, rókának. Maszkot és az állatnak megfelelő farkat raknak fel. A kezükre mancsokat húznak és az állat mozgását és hangját is utánozzák. A leleményes oroszok már meg is látták benne a nagy üzletet. A webáruházak kínálatában már nem csak a szimpla jelmezek vásárolhatóak meg, hanem a quadrober életérzéshez minden kellék adott. Ruhákat, ételeket, kiegészítőket, és még fekhelyet is lehet vásárolni.

Te meglepődnél, ha a metrón macskának öltözve valaki hozzád dörgölőzne?

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek