Orbán Viktor új gazdasági programot hirdetetett: megfizethető lakhatás, egymilliós jövedelem, munkáshitel

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.13.

Top5: hátborzongató helyről került elő az eltűnt kisfiú, hetek óta kóborló kutyát keresnek, elhagyott szellemautó lett Kecskemét új látványossága

Népharag zúdul a Sallai Nóra balesetében érintett BMW-s fiatalokra, jó hírt kaptak a nyugdíjasok - ezek voltak a hét legolvasottabb cikkei a Riposton.

Fogvatartották a szeptember 30-án eltűnt Sallai Szebasztián Józsefet - állítja az édesanyja. A kisfiúnak sikerült megszöknie a faddi családi házból, majd az édesanyjának azt állította, hogy patkánnyal dobáltálták, fát vágattak vele és veréssel fenyegették. A kisfiút a megkerülése után visszavitték a lakásotthonba, ahová a körülményei miatt került be eredetileg. Édesanyja bízik benne, hogy hamarosan végleg hazaviheti a gyermekét.

Sallai Szebasztián elmesélte, hol volt, miután előkerült Fotó: (olvasói fotó)

Hetek óta kóborol étlen-szomjan Budapesten és a főváros külső kerületeiben egy nagy testű kutya, aminek a befogására lakossági összefogás és hajtóvadászat indult. Az eb eszméletlen nagy távokat, akár napi ötven kilométert is megtesz. Ráadásul nagyon fél az emberektől, emiatt nagyon nehéz befogni.

kóbor kutya
Hatalmas távokat tett meg a főváros környékén kóborló kutya Fotó: Vándor Kámfor keresése / Facebook

Rengeteg ember felfigyelt egy elhagyott autóra egy kecskeméti parkolóban. A piros Chevrolette Corvettet több centi por lepi el, amibe az arra járók ujjal rajzolgatnak és írnak üzeneteket. Az autó körüli rejtély egyre csak mélyül, hiszen hetek óta senki sem vállalja fel, hogy ő felejtette volna ott. 

Senki nem tudja, kié lehet a nem éppen hétköznapi járgány Fotó: Kecskeméten hallottam / Facebook

Az egész ország szorított Sallai Nóra színésznő és kisfia, Bende életéért. A Jóban Rosszban korábbi sztárja szeptember 27-én az alsónémedi játszótérről autózott volna haza ötéves fiával, amikor a kereszteződésben összeütközött egy sebesen száguldó BMW-vel. Nórát és Bendét válságos állapotban szállították kórházba, ahol Bende szervezete végül feladta a harcot. A színésznő állapota súlyos. A balesetben érintett BMW-s fiatalokra népharag zúdult a tragédia után.

Sallai Nóra
Sallai Nóra állapota továbbra is súlyos a tragikus balesetet követően Fotó: Hot archivum

Októberben a nyugdíjasok nem csak annak örülhettek, hogy előbb érkezett a nyugdíj, hanem annak is, hogy nőtt a járandóság vásárlóereje 2010-hez képest. A gazdasági növekedésből jelentős összeget fordítottak a nyugdíjasok támogatására – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés Népjóléti Bizottságában. A tárcavezető kiemelte: a kormány vállalásai teljesültek, 2010-hez képest a nyugdíjak reálértéke 20 százalékkal nőtt, januártól 6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, így az idén is emelkedés lesz a reálértéken.

SPS_0824
Több jó hírt is kaptak a nyugdíjasok Fotó: Sipeki Péter / Kelet Magyarország

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek