Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.10.10. 15:40

Jó hír a nyugdíjasoknak. Előbb érkezik a járandóság, és van még valami

Az októberi nyugdíjakat pénteken utalja a Magyar Államkincstár. Jó hír, hogy nő a kifizetések vásárlóereje.

Jó hírt kapta a nyugdíjasok. Nőtt a nyugdíjak vásárlóereje 2010-hez képest, a gazdasági növekedésből jelentős összeget fordítottak a nyugdíjasok támogatására – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés Népjóléti Bizottságában szerdán Budapesten. A tárcavezető a bizottsági meghallgatásán kiemelte: a kormány vállalásai teljesültek, 2010-hez képest a nyugdíjak reálértéke 20 százalékkal nőtt, januártól 6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, így az idén is emelkedés lesz reálértéken.

jó hírt kaptak
Előbb érkezik a nyugdíj, de van más jó hír is - Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A kormány 2010-es megalakulásakor stabil vásárlőerőt ígért a nyugdíjakhoz, ami kiegészült a 13. havi nyugdíj visszaépítésével. A vállalások teljesültek – húzta alá a pénzügyminiszter.

A nyugdíjak reálértékének növekedését jelzi a szeptemberi inflációs adat is. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint az augusztusi 3,4 százalékot követően szeptemberben még tovább, 3 százalékra csökkent az infláció mértéke. Több alapélelmiszer ára mérséklődött, többek közt a száraztészta 5,8 százalékkal, a cukor 3,6 százalékkal, a tojás 3,5 százalékkal, míg a baromfihús 2,4 százalékkal került kevesebbe, mint egy évvel korábban.

Legtöbbször a nyugdíjakat minden hónap 12-ig folyósítja a Magyar Államkincstár. Ám ettől a menetrendtől el szoktak térni, ha az említett nap esetleg hétvégére vagy éppen munkaszüneti napra esik. Az október hónapban esedékes nyugdíjakat 2024. október 11-én, pénteken utalja a Magyar Államkincstár.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek