A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.10.06. 14:00

„A nyugdíjasok számíthatnak ránk" – Most már biztos: jövőre is jön a 13. havi nyugdíj

Most már biztos: februárban a nyugdíjasok ismét egy teljes havi plusz juttatást kapnak. De nem csak a 13. havi nyugdíjjal segíti a kormány az időseket. A kormány kitart a rezsicsökkentés mellett és bevezette a Gondosórát is.

A kormány elkötelezett amellett, hogy az időseket meg kell becsülni, életüket, megélhetésüket és biztonságukat pedig segíteni kell. Mindezt bizonyítja az is, hogy visszaadták a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat, kitartanak a rezsivédelem mellett –  így Európában a magyar nyugdíjasok fizetik a legkevesebbet a gázért és az áramért– , egészségüket pedig a Gondosóra programmal védik. 

nyugdíj
Jövőre is jön a 13. havi nyugdíj, februárban már meg is kapják az idősek  Fotó: Kozma István

„Azon vagyunk, hogy segítsük az idősek életét" – jön a 13. havi nyugdíj

Jövőre is számíthatnak a nyugdíjasok a kormányra. Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis újabb nyugdíjemelést jelentett be 2025 februárjára. Ezzel együtt azt is megerősítette, hogy a következő év elején szintén számítani lehet a 13. havi nyugdíjra is. 

A magyar kormány 2025 februárjában már ötödik alkalommal fog 13. havi nyugdíjat fizetni

–írta a pénzügyminiszter posztjában. De nem csak a nyugdíjemeléssel és a 13. havi nyugdíjjal segít a kormány az időseknek. 

„Visszaadtuk a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat, és kitartunk a rezsivédelem mellett is, hiába támadja azt Brüsszel és a baloldal. Így Európában a magyar nyugdíjasok fizetik a legkevesebbet a gázért és az áramért. Az idősek eddig már alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot. Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, megadjuk azt a megbecsülést és tiszteletet, amely megilleti a nyugdíjasokat" –emlékeztetett rá Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki főtanácsadó kedden közösségi oldalán, az Idősek világnapja alkalmából. 

Magyarország Kormánya nemcsak tiszteli és megbecsüli a nyugdíjasokat, hanem kiáll az érdekeikért és megvédi a juttatásaikat

– hangsúlyozta. 

A kormány számos módon gondoskodik az idősek jóllétéről, kifejezve megbecsülésüket    Fotó: illusztráció (Pixabay)

Gondosórával védik az idősek életét és egészségét

Eddig 22 ezer életet mentett meg és 360 ezer esetben nyújtott segítséget a Gondosóra, ami 65 év felett teljesen ingyenesen jár. Az Európában egyedülálló Gondosóra programhoz egy 0–24 órás diszpécserszolgálat tartozik, ahol szakképzett diszpécserek nyújtanak segítséget a felmerülő problémák megoldásában. Ezzel egy szépkorú sem érzi magát egyedül, hiszen a karján lévő óra azonnal jelez, ha baj van, a segítség pedig máris jön. Laci bácsi is ennek köszönheti az életét.

Szeretem a Gondosórát, mert idősek vagyunk és ez nagy segítség. Ez biztonságot ad nekünk. Két alkalommal is használnunk kellett. A másodiknál épp ebédhez készülődtünk. Ő kint ült a teraszon. Én mondom kimegyek, szólok, hogy ebéd. De akkor már elfehéredett, elsápadt, leizzadt teljesen. Mentem az óráért és akkor nyomtam meg a segélyhívó gombot rajta" – mesélte Seres Lászlóné, Marika néni, akinek férje nagyon beteg. Stroke-ot kapott és gyakran vannak rosszul létei. Az egyik ilyen alkalommal a Gondosóra mentette meg Laci bácsi életét.

Elmondták, hogy mit csináljak, mérjem meg a vérnyomást és nézzem meg a cukrát. Mondták, hogy kihívják a mentőt és szakszerűen ellátták

 – mesélte a történetet Marika néni, aki így érzi biztonságban magát és férjét is. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek