POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.01. 15:15

Idősek világnapja. Hálásak vagyunk a tudásukért, segítségükért

Orbán Viktor is köszöntötte a szépkorúakat. „Az idősek ránk számíthatnak”.

Idősek világnapja alkalmából köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök kedden a szépkorúakat. Isten éltesse az időseket! Ránk számíthatnak! – írta közösségi oldalán a kormányfő.

 

Idősek világnapja alkalmából köszöntötték a szépkorúakat

Az idősek számíthatnak ránk – írta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó kedden közösségi oldalán. „Hálásak vagyunk a tudásukért és a tapasztalatukért, azért a biztos alapért, amelyre ma is építkezhetünk és támaszkodhatunk. Magyarország kormánya nemcsak tiszteli és megbecsüli a nyugdíjasokat, hanem kiáll az érdekeikért és megvédi a juttatásaikat” – fogalmazott köszöntőjében a politikus.


Nyitrai Zsolt emlékeztetett: 

1. visszaadták a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat

2. kitartanak a rezsivédelem mellett, „hiába támadja azt Brüsszel és a baloldal”. Így Európában a magyar nyugdíjasok fizetik a legkevesebbet a gázért és az áramért. 

Az idősek eddig már 5 alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot – írta.
„Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, megadjuk azt a megbecsülést és tiszteletet, amely megilleti a nyugdíjasokat” – hangsúlyozta a miniszterelnöki főtanácsadó.

Koncz Zsófia családokért felelős államtitkár egy élet munkáját köszönte meg az időseknek, akik példát mutatnak a fiatalabb generációknak. Az M1 aktuális csatornáján emlékeztetett, a kormányzat kiemelten kezeli a generációk közötti együttműködést és gondoskodást, amit számos családpolitikai intézkedéssel is kifejez – mondta. Az államtitkár kiemelte, ilyen a Nők40 program, amit már több mint négyszázezren vettek igénybe. Emlékeztetett, visszaállították a 13. havi nyugdíjat, és a rezsicsökkentés intézménye is segíti a magyar családokat, így az időseket is.
Leszögezte, fontosak a helyi, önkormányzati kezdeményezések, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium jutalmaz is. Példaként említette az Idősbarát Önkormányzat díjat, amit azok a települések kaphatnak meg, ahol kifejezetten odafigyelnek az idősekre. Hozzátette, számos olyan kezdeményezést indítottak, amely az egészséges életmóddal kapcsolatos.

A kormány kitart a 2010-ben tett ígérete mellett

A kormány kitart a 2010-ben tett ígérete mellett: megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét, sőt emeli is azt. A nyugdíjak összegét 2010 óta a kétszeresére emelte a kormány, és ennek reálértékét több mint 20 százalékkal nőtt. 

 

Gondosóra program
A Gondosóra program indulása óta több mint 22 ezer életet mentett meg és 360 ezer esetben nyújtott hétköznapi segítséget. A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított, ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett, magyar állampolgárság és belföldi bejelentett lakcím esetén alanyi jogon hozzáférhető jelzőkészülékes szolgáltatás, amelynek célja, hogy a felhasználók szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket nem csak vészhelyzet esetén. Az Európában egyedülálló Gondosóra programhoz egy 0–24 órás diszpécserszolgálat tartozik, ahol szakképzett diszpécserek nyújtanak segítséget a felmerülő problémák megoldásában, szükség esetén a kontaktszemélyek (kapcsolattartó családtag, szomszéd, barát, vagy opcionálisan szociális gondozó stb.) bevonásával. A segítségnyújtás nem csak kizárólag vészhelyzet esetén elérhető, hanem hétköznapi, egyszerűbb problémákban is gyors támogatást jelent. Korszakváltás a biztonság terén és mérföldkőnek számít az idősgondozásban: nagy segítség a felhasználóknak, de biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának és hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség egy gombnyomással elérhető.

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek