Létrehozva: 2021.10.01.

Orbán Viktor nagyon jó hírrel szolgált a nyugdíjasoknak. 80 ezer prémiumot kapnak

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a kormány legfrissebb döntéseiről, valamint a gazdasági- és koronavírus helyzetről.

Orbán Viktor az idősek világnapja alkalmából a nyugdíjasokról és a nyugdíjról beszélt. Azt mondta, Magyarországon szerencsére sok nyugdíjas van. Ez jó dolog, mert élnek a szüleink és a nagyszüleink. A kormányfő közölte, hogy itthon olyan nyugdíjrendszer van, ami a beszedett adókból kerül kifizetésre. Itthon nem lehetett közösségi tőkét felhalmozni a történelem során, és annak a hozamából fizetni a nyugdíjat – tette hozzá.

„Tévedés, hogy mi tartjuk el a nyugdíjasokat. A nyugdíjasok tartottak fenn minket, tehát a dolog egy utólagos elismerés.”

Idén jó híreik vannak a nyugdíjasoknak. A magasabb gazdasági növekedésnek köszönhetően 80 ezer forint lesz a nyugdíjprémium, amit novemberben fizetnek ki. Mindenkinek egységesen adják oda a 80 ezer forintot – tette hozzá.

„Az év második felére eső magasabb inflációt is korrigálni kell, így lesznek olyan nyugdíjasok, akik a 80 ezer forinton felül 100 ezer forintot is kaphatnak.”

Ebben az esetben fizethetik ki a teljes 13. havi nyugdíjat

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2010-ben azt vállalta, kijavítják a Gyurcsány-kormány hibáit. Mára sikerült úgy átszervezni a magyar gazdaságot, hogy a következő év elején kétheti plusz nyugdíjat ki tudnak fizetni, de ha sikeres lesz a kormány gazdaságpolitikája, akkor február elején akár a teljes 13. havi nyugdíjat ki lehet fizetni – mondta a kormányfő. Az utóbbi még egyáltalán nem biztos.”

Összességében 1,9 millió ember kapja vissza a befizetett adóját február közepéig

Orbán közölte, hogy szinte biztosan 5,5 százalék felett lesz a gazdasági növekedés. A pandémia az idősek mellett a gyermeket nevelő családokat terhelte meg a legjobban. A nagyobb növekedésből származó pluszpénzt pedig a gyermeket nevelő családok kaphatják meg – mondta a kormányfő.

„Összességében 1,9 millió ember kapja vissza a befizetett adóját február közepéig.”

Nálunk a legolcsóbb a gáz Európában

A kormányfő közölte, hogy sok országban gáz van, mert nincs gáz. 2002-2010 között többszörösére emelték a gáz és az áram árát itthon is – tette hozzá. Magyarországnak van egy rossz története, mivel 2002-ben nem ígértek gázáremelést. Majd mégis háromszorosára emelték.” A gáz ára az egekben van. Nyugat-Európában óriási terhet ró a rezsifizetés a családokra. A nemzetközi cégekkel és Brüsszellel harcoltak a rezsiárak befagyasztására. Nincs elég gáz Európában, Oroszországban van, nem lehet ideológiai kérdést csinálni ebből. Jó szerződést, megállapodást kötöttek, olcsóbbat, mint az előző – értékelt Orbán. Az ukránok szempontjait sajnos nem tudjuk figyelembe venni gázügyben. A magyar emberek érdekeit kell figyelembe venni, nem az ukránokét – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy havi 32 ezer forinttal kéne többet fizetnie egy családnak, ha Ukrajnából jönne a gáz.

A veszélyek korát éljük, szükség van egy ütőképes hadseregre

Orbán Viktor elmondta, hogy a szomszédaink nagyon komoly haderőfejlesztéseket hajtanak végre. Ha pedig baj van, akkor nem biztos, hogy kapunk segítséget, ha nem teszünk meg mindent a biztonságért – tette hozzá. A veszélyek korát éljük, szükség van egy ütőképes hadseregre.”Egyik napról a másikra nem lehet egy hadsereget felépíteni – tette hozzá. A kormány azért tartott kormányülést egy hadgyakorlat előtt, hogy áttekintsék, hogyan áll a honvédség fejlesztése. Orbán Viktor közölte, hogy nagyon kevés pénzt kaptunk határvédelemre Brüsszeltől. A magyar határra nehezedő nyomás elhárítása teljesen rajtunk múlik. Litvánia esetében az unió segít a kerítésépítésben, így minket is megillet ez a támogatás. Orbán közölte, el kellene ismerni azokat a költségeket, amiket a nyugatiak védelmében hoztunk.

Nem érdemes kockáztatni, az oltatlanság a kockázat

Orbán Viktor elmondta, hogy egész nyáron készültek a negyedik hullámra. Fel vagyunk készülve. A vírus nem megy el, akik nem oltották be magukat, azok nem számíthatnak arra, hogy ők nem fertőződnek meg. Mindenkit meg fog találni a vírus, akik nincsenek beoltva.” Nem érdemes kockáztatni, az oltatlanság a kockázat – zárta a kormányfő.

origo.hu

Drámai csapást mértek Ukrajnára, itt a vég?

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

borsonline.hu

Megszületett az új rapkirály: G.w.M büszkén öleli magához kicsi fiát - FOTÓ

hirtv.hu

Miklósa Erika kritikájára gőgös választ adott Rost Andrea + videó

ripost.hu

Megmondta a véleményét Szoboszlairól a Liverpool legendája

vg.hu

Magyar haderő fejlesztése: az évszázad katonai üzletéről pletykálnak – de most megszólalt a minisztérium

ripost.hu

Teljes útzár: buszbaleset történt, ezekben a percekben is tart a mentés

mindmegette.hu

Nem termesztjük, inkább megvesszük – 5 kincset érő zöldség, amelyek nagyobb figyelmet érdemelnének

ripost.hu

Hoppá: Világsztár jelent meg egy magyar cipőboltban, ezt a lábbelit vitte haza

ripost.hu

Belép az Ikrekbe a szerencse bolygója: ez a 3 csillagjegy teljesen új életet kezd

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Európa ilyet még nem látott, százezreket várnak szombaton a belvárosba

INSIDER

Böjte atya: Egyesek háborúra készülnek, mi a békére

INSIDER

Még jó, hogy fel kell tüntetni! Egyetlen boltban 29 összement termék!

INSIDER

Újabb lépés a világháború felé: térképen az amerikai fegyverekkel támadható orosz célpontok

INSIDER

Kíváncsi vagy, ki az új magyar űrhajós? Íme, így néz ki Kapu Tibor

INSIDER

Ez a szörnyeteg 400 utódot hoz világra, szereti a sört és tönkreteszi a kertedet - így léphetsz fel ellene

INSIDER

Szijjártó Péter hatalmas bejelentést tett: megvan a következő magyar űrhajós

INSIDER

Családja szerető ölelésében gyógyul a másfél évig kómában fekvő ralis, Szilágyi Ricsi