Létrehozva: 2024.10.07. 12:00

"Csoda, hogy eddig nem kötötték el" – Elhagyatott szellemautó lett Kecskemét új látványossága

Kecskeméten egy Chevrolette Corvette C3 várja a feltámadást. Vajon mi a története ennek az elhagyatott autónak?

Rengeteg ember felfigyelt egy elhagyatott autóra egy kecskeméti parkolóban. A piros járgányon több centi por áll, amibe az arra járók ujjal rajzolgatnak és írnak üzeneteket. Mindenkit azonban csak egy dolog foglalkoztat: mégis mi lehet a rejtélyes négykerekű története?

Hónapok óta senkit sem érdekel az elhagyatott autó  Fotó: Facebook/Kecskeméten hallottam

Már hosszú hónapok óta egy kecskeméti mélygarázsban szomorkodik egy piros Corvette. A retró járgány külsőre még egész “szalonképesnek” tűnik, bár tudjuk jól, hogy az igazi problémák mindig mélyebben lakoznak, valahol a motorháztető alatt. Pedig az autóról a rendszám sem hiányzik, de mégis úgy tűnik, a tulajdonosa elfelejtette, hogy létezik. Az autó körüli rejtély egyre csak mélyül, hiszen hetek óta senki sem vállalja fel, hogy ő felejtette volna ott. A helyiek többször feltették a nagy kérdést a Kecskeméten hallottam közösségi csoportban is, hátha előkerül a Chevrolette gazdája.

Rendszám alapján utoljára 2013-ban volt műszakiztatva, pedig nem tűnik lerobbantnak. Érdekes, pedig egy ilyen C3-ért manapság már szép pénzt el lehet kérni

 – írták.

Egy helyinek viszont lehet, hogy sikerült megfejtenie a rejtélyt. Elmondása szerint az elhagyatott szellemautó egy fiatal férfié volt, aki pár évvel ezelőtt elhunyt. Azóta az édesapja képtelen volt megválni az autótól, viszont nem használja, így csupán pár havonta átparkol vele.

Az egyik ablaka is le van húzva, nem értem, hogy merik így itt hagyni. Én nem merném. Csoda, hogy eddig nem kötötték el

 – tette hozzá egy kecskeméti lakos.

A szabályozás alapján az elhagyatottan álló autókat a közterület-felügyeletnél lehet bejelenteni. Hogy mi következik ez után, attól függ, hogy az adott autó rendelkezik-e rendszámmal. Az egyszerűbb eset, ha megvan rajta a két kis táblácska: ebben az esetben szinte semmit sem lehet tenni, ilyenkor a hatóságok szemében szabályosan foglalja az adott parkolóhelyet a jármű, már persze ha ez a forgalmat nem akadályozza.

Az érdekesebb eset, ha az adott járművön nincs rendszám, ebben az esetben ugyanis csak korlátozottan lehet azt közterületen tárolni. A jogszabály a következőképp rendelkezik: "Azt a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja." 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek