Létrehozva: 2024.10.09. 08:30

Hajtóvadászatot indítottak, ezt a kutyát keresi mindenki

Hetek óta kóborol étlen-szomjan Budapesten és a főváros külső kerületeiben egy nagy testű eb. A kóbor kutya befogására lakossági összefogás és hajtóvadászat indult.

Idestova három hete kóborol Budapesten egy kutya - hívta fel a Ripost figyelmét egyik olvasónk. Az állatot Tökölön látták először és mivel nagy testű kutyusról van szó, ezért nem meglepő, hogy eszméletlen nagy távokat, akár napi ötven kilométert is megtesz. Ráadásul nagyon fél az emberektől, emiatt nagyon nehéz befogni, ezért lakossági hajtóvadászat indult a cél érdekében.

hajtóvadászat kóbor kutya
Ezért a kutyusért indult hajtóvadászat a fővárosban és környékén. Aki látja, ne próbálja befogni, hanem hívja a 06-30 / 674-66-56-os telefonszámot! Fotó: Vándor Kámfor keresése / Facebook

Lakossági hajtóvadászat indult az eb befogása érdekében

Az ebet eddig már több fővárosi kerületben  látták, Budapest külső kerületeiben is. A kutya nagyon meg van rémülve és – miután régóta kóborol – nagyon éhes lehet. Keresésére létrejött egy Facebook-oldal. A Vándor Kámfor keresése oldalon meg lehet osztani, hogy ki és merre látta legutóbb a kutyust. Ha bárki látja a vándort, haladéktalanul hívja a 06/30/674-66-56 telefonszámot. A vonal túlsó végén ugyanis egy profi kereső és befogó csapat várja a bejelentéseket, hogy befoghassák a kóborló jószágot.

Némi támpont a kereséshez, hogy a kutyát legutóbb október 8-án reggel 7 órakor a XXIII. kerületben látták a Vasút utca és a Lea utca sarkán feküdni, majd mindössze 24 perc elteltével már Gyálon tűnt fel, ahol a Gesztenye utca és a Komáromi utca sarkánál berohant az erdőbe. Nagyon fontos kérése a keresőcsapatnak, hogy bárki és bárhol látja a kutyust, az semmiképp ne próbálja meg befogni és ne piszkálja, hanem hívja a fenti telefonszámot és bízza hozzáértőkre a feladat hátralevő részét.

Nyáron is volt egy hasonló vándor kutya az országban: az az állat is napi 50-60 kilométert tett meg: megfordult Nógrád és Fejér vármegyében is, őt nem tudták befogni, végül pedig eltűnt. A most kóborló kutyáért aggódók nem szeretnék, ha ezúttal is így végződne az eset.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek