Politikai merénylet? Agyonlőttek egy jobboldali polgármestert Ausztriában

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.10.28. 18:22

Szellemkapu nyílik a halottak napján: ekkor legelevenebbek a kóbor lelkek a mágus szerint

Különleges, ám egyúttal veszélyes időszak kezdődik, ami óvatosságot igényel – állítja Illy Roland Tamás. A mágus szerint, ahogy Mindenszentek után átlépünk a halottak napjába, egy szellemkapu nyílik, ahol azonban nemcsak az elhunyt szerettek lelke, hanem kóborló entitások is átkelhetnek.

Szerző Erdei Róbert Arnold

Ahogy közeledik a halottak napja, sokan látogatnak a temetőkbe, hogy elhunyt szeretteikről megemlékezzenek. Mécsesek gyúlnak, virágok kerülnek ilyenkor a sírokra, és miközben az elhunyt személyről megemlékezünk, Illy Roland Tamás szerint nemcsak közelebb kerülünk a szellemvilághoz - egyenesen szellemkapu nyílik meg!

szellemkapu
A mágus állítja: a szellemkapu hamarosan teljesen "kitárul" / Képünk illusztráció: Shutterstock

Szellemkapu nyílik, lelkek kóborolnak

A mágus szerint már október elején elkezdett kinyílni a szellemkapu, és halottak napjára teljesen kitárul. Ilyenkor gonosz lelkek és sötét entitások is kóborolhatnak az élők világába. Olyanokat keresnek, akikre könnyen rácsatlakozhatnak és – éppúgy, mint a démonvilág lényei – emészteni kezdik az embert.

A kapu leginkább október 31-én és november elsején van nyitva. Ezen keresztül ki-be tudnak járni a különböző entitások és az itt ragadt lelkek is próbálják megközelíteni a kaput! Sajnos ez az időszak kifejezetten alkalmas arra, hogy bárki magához vonzza vagy az életterébe fogadja az itt ragadt lelkeket

– fejtette ki a mágus.

Borzongás, sikolyok és egyéb riasztó történések jelezhetik, hogy egy lélek a közelünkben van. A kóbor, itt ragadt lelkek jellemzően Mindenszentek és halottak napján jelennek meg, és Tamás szerint temetőkben, a sírok között bolyonganak. „Főként sötétedés után lehet számítani a szellemekre. Október 31-ről november 1-jére virradóra, este fél tizenkettő és hajnali fél három között van a legsűrűbb lélekjárás a temetőkben! - folytatta a mágus, hozzátéve: ha egy szellem a temetőben van, azt jelzi nekünk.

„Kiszimatolja őt”

Mécsesek, gyertyák lángja pulzál, random árnyékok jelennek meg és a szeretteik illatát érezhetjük meg ilyentájt. Elhunyt szeretteink a gondolatainkba is beférkőznek; hirtelen kedvenc ételeik, tárgyaik, hobbijaik jutnak eszünkbe – ezek mind jelzik Tamás szerint, hogy ott van velünk a lelkük.

A mágus szerint a halottak napján elhunyt szeretteinkkel kapcsolatba is léphetünk, ám a temető közelében gonosz lelkek is megkörnyékezhetnek – akit pedig kipécéznek, veszélyben lehetnek – állítja. 

Akiknek félelmeik, negatív érzéseik vannak vagy épp ilyenkor gyászolnak, ők fokozott veszélyben vannak. Az itt ragadt lélek kiszimatolja őket és rájuk csatlakozik, mert érzi, hogy most gyengébbek a megszokottnál. Elveszi az energiájukat, belőlük táplálkozik!

- vélekedett Tamás.

szellemkapu
A mágus szerint veszélyes, ha szellemkapun áttért lelkeket, entitásokat magunkhoz vonzzuk / Fotó: Ripost olvasó

Ha egy szellem, ártó lény a kapun átjött és az élőre tapadt, azt a mágus szerint komoly tünetek jelzik és nagy bajban van az illető: fáradtság, hangulatingadozás, zavartság, vagy akár betegségek is kialakulhatnak.

Ha véget ért a halottak napja, a szellemkapu bezárul – ilyenkor nemcsak az ártó lényeknek, de a szeretteink lelkének is vissza kell térniük a holtak világába. Ezt csak akkor nem tudják megtenni, ha érzik, hogy maradhatnak. „Ne akarjuk mindenáron magunkhoz kötni elhunyt szeretteink lelkét. Amit érdemes mindenkinek megtennie: próbáljon meg most pozitívan gondolkodni, igyekezzen kevésbé átvenni mások problémáit, gondjait és ne sajnálkozzon. Így elkerülheti, hogy rátapadjon egy lélek” – zárta szavait Tamás. 

Hozzátesszük: mindez a mágus álláspontja, hiszen senki nem tudhatja, mi van a túlvilágon. Az biztos, hogy a derűlátás és a halottak napi méltó megemlékezés - ha nem tudunk kimenni a temetőbe, akár otthon - jót tesz a lelkünknek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek