Létrehozva: 2024.10.05. 19:00

"Sokszor kérdezi, mikor tud majd sétálni, futni, táncolni" – Újabb műtétre van szüksége a 7 éves Panninak

Újabb műtétre gyűjt a hétéves mosolygós kislány családja. Bár Panninak agyi bénulással kell leélnie teljes életét, szülei mindent megtesznek azért, hogy megkönnyítsék számára a mindennapokat.

A hétéves kis Pannának nehéz életet szánt a sors. A kislány oxigénhiányos állapotban született, ami miatt agyi bénulással kell leélnie az életét. Ez a sérülés a kislány mozgására van kihatással. Értelmileg teljesen ép, mosolygós, vidám kislány, aki mindennap táncolni, futni szeretne, mint a többi kisgyerek. Panni a mindennapjait korlátok között éli és szülei nap mint nap azon dolgoznak, hogy ő minél önállóbb és teljesebb életet élhessen.

Panni
Panni családja Nazarov műtétre gyűjt  Fotó: Facebook/Panna Csodavilága Közhasznú Alapítvány

Ahhoz, hogy Panni egy teljesebb életet tudjon élni elengedhetetlen egy újabb műtéti beavatkozás, melyet Dr. Igor Nazarov végez Barcelonában. A kislánynak 2021 novemberében már volt egy ilyen műtétje, mely akkor is nagy áttörést hozott az életébe, de a hirtelen és nagyfokú növekedések következtében az izmai jelenleg nem lazíthatók tovább. Így hát a család gyűjtésbe kezdett, hogy minél előbb előkerítsék a műtéthez szükséges pénzt.

Sokszor kérdezi, mikor tud majd sétálni, futni, táncolni. Szülőként ezt a legnehezebb megélni, amikor van egy értelmileg teljesen ép gyermeked, aki folyamatosan sétálna, futna, balettozna és te tehetetlen vagy! Azért küzdünk sokszor erőnkön felül, hogy Panna álmát, vágyát valóra válthassuk! 

– tudatták a szülők.

Nem ez az egyetlen nehézség a család mindennapjaiban. Az albérletben, ahol élnek, mélygarázs van, ahova 15 lépcsőfok vezet le. 

Jelenleg Pannival úgy jutunk le a garázsba, hogy az autófelhajtón keresztül közlekedünk, ami esős, csúszós időben nagyon balesetveszélyes. Emiatt szeretnénk egy lépcsőliftet beszerezni, hogy megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapjainkat. 

– tették hozzá.

A mi életünk más, mint egy átlag családé, de mégis Pannával varázslatos dolgokat élünk meg! Ha egymásra nézünk, mintha olvasnánk egymás gondolatában. Soha nem gondoltam, hogy létezhet ilyen mély kapcsolat anya-lánya között. 

– árulta el az édesanyja.

A kislány idén az iskolapadban is elfoglalta méltó helyét. A tanárok is hamar a szívükbe zárták a csupaszív gyermeket. Most, hogy a család újra gyűjtésbe kezdett, az iskola számára nem volt kérdés, hogy ők is megpróbálják kivenni a részüket. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek