Magyar Péter fontos embere a csoportos rablásért elítélt testőr

POLITIK
INSIDER

Szerző Kóré Károly

Létrehozva: 2024.10.17. 13:00

Túl van az első akadályon a tízéves, mozgássérült Szofi: világhírű orvos segített rajta

Megműtötte a tízéves magyar mozgássérült kislányt a híres barcelonai orvos, Dr. Igor Nazarov. A beavatkozás során Szofi testének különböző pontjain 18 bemetszést végeztek, ennek pedig várható hatása, hogy a gyermek izomzata lényegesen lazul.

Szofi extrém koraszülöttként, a 27. héten, mindössze 990 grammosan és lyukas szívvel látta meg a napvilágot. Szofi az inkubátorban a 2. héten agyvérzést kapott. Járni megtanult, de mindkét lábán sínt visel, mert ennek hiányában a lábfejei befelé fordulnának. Mint Bors megírta, egy világhírű, Barcelonában praktizáló orvos azonban kifejlesztett egy eljárást, ami lényegesen javíthat a Szofihoz hasonló állapotú gyerekeken. Rózsa, a gyermek édesanyja minden követ megmozgatott, hogy Szofi műtétjét a szakember elvállalja. Sikerrel járt, a mozgássérült kislány műtétjét pedig Nazarov doktor október 16-án, szerdán el is végezte.

mozgássérült kislány
Szofi
Szofi, a mozgássérült kislány orvosa, Igor Nazarov társaságában  Fotó: Olvasói

Mivel a nagyobbik lányom, Viktória születésnapját is a héten ünnepeltük, úgy döntöttünk, hogy mindhárman kiutazunk. Az együtt töltött időt élveztük. Sokat sétáltunk a városban, és feltűnt, hogy spanyol emberek mennyire kedvesek és elfogadók. Bár mindenki észrevette Szofi lábán a síneket, senki semmilyen lesajnáló megjegyzést nem tett. Magyarországon sajnos sok rossz tapasztalatot szereztünk

 – mesélte Rózsa, Szofi édesanyja.

mozgássérült kislány
Szofi
Szofi élvezte Barcelonát  Fotó: Olvasói

A 10 éves, mozgássérült kislány az operációt is bátran viselte. A műtétre persze elaltatták, hiszen az eljárás során a lábujja hegyétól a feje búbjáig összesen 18 apró bemetszést végeztek a testén. Az úgynevezett miotenofasciotomiára azért volt szükséges, hogy a túl feszes inakat lazítsák.

Szofi a műtét után nyűgös volt egy kicsit. Még ha a fájdalmai nem is voltak elviselhetetlenek, mégiscsak zavarták. Persze volt, akit sokkal jobban megviselt az operáció, és három napig nem bírta ki fájdalomcsillapító nélkül, Szofinak szerencsére nem kellett. Néhány bemetszés helye bedagadt, azokat néhány napig fertőtlenítőszerrel kell kezelni

 – magyarázta Rózsa, és hozzátette: a java még csak három hónap múlva jön, ugyanis a kislánynak intenzív gyógytornára lesz szüksége. 

A mozgássérült kislány családja reménykedik

Szofinak fél év múlva kell kontrollra mennie, vagyis akkor derül ki, hogy a műtét ténylegesen eredményes volt-e.

mozgássérült kislány
Szofi
Szofi világot látott  Fotó: Olvasói

A család a kellemetlenségtől eltekintve kiválóan érezte magát Barcelonában.

Sokat fagyiztunk és sétáltunk, Szofit persze kerekesszékben toltuk, mert 10 napig nem állhat lábra. Tetszett, hogy Barcelonában pezseg az élet. Az emberek kint ülnek az utcán és beszélgetnek. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek