INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.03. 17:10
Módosítva: 2024.10.03. 18:16

Csaknem 58 millió gyűlt össze jótékonyságra a MOHU a repontjain

A magyar emberek szíve továbbra is hatalmas, hiszen több mint 57 millió forintot ajánlottak fel jótékony célra a MOHU repontjain. Ezt a cég október 3-i sajtótájékoztatóján jelentette be, ahol arról is beszámolt, hogy kiket segítenek ebből az összegből.

A jótékonyság akkor működik igazán hatékonyan, ha egyszerű a rendszer, mint amilyen a Repont visszaváltó automaták esetében is – nyitotta meg a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. október 3-i sajtótájékoztatóját Ördög Nóra, MOHU-nagykövet, aki büszke arra, hogy egy ilyen jó ügy mellett állhat ki.

20241003_Budapest_MOHU sajtótájékoztató RePont_MG_MW 010, MOHU Repont visszaváltó automata sajtótájékoztató
Ördög Nóra, MOHU-nagykövet Fotó: MG / Ripost

Sokakon segít a MOHU 

A MOHU Repont visszaváltó automatái ugyanis elősegítik, hogy egyre környezettudatosabbá váljunk és idővel minden egyes fém doboz, műanyag palack vagy üveg csomagolás ismételten csomagolássá válhasson.

Pethő Zsolt, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. Vezérigazgatója elmondta, hogy a program által nem pusztán a környezetre gyakorolhatunk jó hatást, hanem a gyermekeink, unokáink számára is biztosíthatjuk a jövőt.

20241003_Budapest_MOHU sajtótájékoztató RePont_MG_MW 025, MOHU Repont visszaváltó automata sajtótájékoztató
Pethő Zsolt, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. Vezérigazgatója Fotó: MG / Ripost

A MOHU által bevezetett kötelező visszaváltási rendszer júliusi élesedése óta eddig több mint 57 millió forint gyűlt össze gyermekgyógyászati intézmények támogatására. Ráadásul az eddig összegyűlt adományok összegét, mely összesen 57.941.931 forintra rúg, három olyan szervezet között osztják majd szét egyenlő arányban, akik a jövő zálogait, azaz a gyermekeket tudják abból az összegből támogatni.

Egy dobással két jó dolgot is tehetsz: nemcsak környezettudatos leszel, hanem a gyermek egészségügyet is támogathatod

- tette hozzá Pethő Zsolt, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy rohamos ütemben nő a visszaváltott csomagolások aránya. Bár a nagy többség, közel 80-90 százalék még visszakéri a pénzt, remélhetőleg egyre többen adományozzák majd valamilyen jó ügyért azt a pénzt, ami a visszaváltható csomagolások betétdíja.

20241003_Budapest_MOHU sajtótájékoztató RePont_MG_MW 029, MOHU Repont visszaváltó automata sajtótájékoztató
Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Fotó: MG / Ripost

Új digitális korszakot szeretnénk megvalósítani, éppen ezért a digitalizáció és az innováció jegyében használnánk fel a számunkra rendelkezésre álló összeget

- fogalmazott Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet nevében, mely a fent említett összeg harmada felett rendelkezhet. Az évente közel kétmillió beavatkozás során ugyanis folyamatosan szükség van a lehető legmodernebb eszközökre, melyek segítségével a munkájuk során a lehető legtöbbet érhetik el az Intézet dolgozói. A digitális program részeként emellett egy vadonatúj CT készüléket is szeretnének majd beszerezni, hogy továbbra is az ország biztos pontja, bázisa legyen a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet.

20241003_Budapest_MOHU sajtótájékoztató RePont_MG_MW 032, MOHU Repont visszaváltó automata sajtótájékoztató
Dr. Velkey György János, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója Fotó: MG / Ripost

Dr. Velkey György János, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója többek között arról beszélt, hogy nagyon sok köszönhető azoknak, akik már megnyomták vagy hamarosan megnyomják az adomány adta lehetőség gombját.

Ebben az összefogásban nemcsak a gyermekek, hanem a szülők és a nagyszülők bevonása is kiemelten fontos

- folytatta Dr. Velkey György János miközben azok közül a műszerek közül említett néhányat, melyek segítségével főként a súlyos epilepsziás és ideggyógyászati beteg gyerekek, valamint a súlyos égési sérült gyerekek életét tehetik majd szebbé.

20241003_Budapest_MOHU sajtótájékoztató RePont_MG_MW 033, MOHU Repont visszaváltó automata sajtótájékoztató
Dr. Szabó Attila, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, klinikai rektorhelyettes Fotó: MG / Ripost

A gyerekek a legnagyobb küzdők az élet minden területén, így minden olyan támogatás, amit számukra biztosítunk, a jövőnk befektetése

- hangzott el Dr. Szabó Attila, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, klinikai rektorhelyettes beszédében.

A MOHU víziója pedig ezzel egybevág, hiszen a tisztán fenntartható jövő, valamint az elesettek segítése az ő céljuk is, akárcsak a Semmelweis Egyetemé, immár 255 éve, hiszen Európa negyedik legrégebbi gyermekgyógyászati intézeteként mindig is szem előtt tartották a gyermeksebészeti ellátást fontosságát. Az adománynak hála olyan eszközöket vásárolhatnak majd, mely az úgynevezett kulcslyuksebészet során sokkal kisebb heget hagy majd a gyermekek testén.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 2025-ös év után kik kapják majd meg az adományt és milyen arányban, de még az is megeshet, hogy erről a MOHU szavazást ír majd ki.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek