INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.08.

Egyre több Repont visszaváltó automata mond csődöt, de van megoldás

Megtudtuk, mi a megoldás, ha veled is megtörténik a baj. Sokfelől hallani, hogy elromlanak vagy megtelnek a Repont visszaváltó automaták.

Az utóbbi néhány hétben felrobbantották az internetet a Repont visszaváltó automatákkal kapcsolatos információk. Az emberek többsége mára már tudja, hogy az üvegeken, a fémdobozokon és a műanyag palackokon is érdemes figyelni az „50 Ft”-os jelzést, ami a csomagolás betétdíja. Mi van akkor, ha ennek ellenére akadályba ütközöl? Most eláruljuk a megoldást!

Kiderült, hova gyűjtik a családok a visszaváltható palackokat. Kvíz, teszt, Repont, visszaváltás, automata.
Egyre többen használják a Repont visszaváltó automatákat Fotó: VZ / VG

Egy Ripost-olvasó az egyik Facebook-csoportban osztotta meg tapasztalatait, mely szerint már hetek óta figyeli, hogy milyen felirat szerepel a csomagolásokon, főként a műanyag palackokon. Éppen ezért egyáltalán nem volt boldog, amikor az összegyűjtött palackokkal az egyik budapesti Repont automata felé vette az irányt.

Sajnos nem ő volt az egyetlen, aki azt tapasztalta, hogy az automata vagy nem működik vagy megtelt. Többen panaszkodtak már hasonlóra az interneten. Éppen ezért Bianka vette a fáradságot, hogy írjon a MOHU-nak a Repont automatákkal kapcsolatban. A cégtől kapott válaszból a következő derült ki:

Az üzlet személyzete gondoskodik az automata folyamatos hiba nélküli működtetéséről, így amennyiben problémát tapasztal, azt az üzletben dolgozóknak jelezni kell, és Ők továbbítják azt a gyártó felé

- azaz a felhasználónak kell szólnia róla, ha nem működik a gép vagy valamiért nem tudja használni.

Illetve amennyiben nem működik az automata, az üzletek kötelesek átváltani kézi visszaváltásra, tehát a palackokat mindenképpen le tudja adni

- vagyis az nem fordulhat elő, hogy valaki sétáltatja a palackokat, mert azokat át kell vegye a bolt, tudta meg Bianka a MOHU Üzleti Ügyfélszolgálatától.

Egy nevét nem vállaló kereskedelmi alkalmazott szintén a Facebookon arról számolt be, hogy szerinte sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi történik a Repont automaták körül.

A Repont automata helyett a személyzetnek kell visszavenni

A boltok csak a megtelt tartókat tudják cserélni, ha van hozzá eszköz és olyan fizikummal rendelkező alkalmazott, aki ki tudja emelni és a kb. 50-60 kg súlyú kukát ki tudja húzni a gép alól.

A névtelen dolgozó szerint nem minden nap, nem minden műszakban van bent ilyen személy a boltokban, éppen ezért lehetnek kisebb fennakadások emiatt.

Igen, el kell fogadnunk minden egyes üveget, de akkor, ha sérült a vonalkód és beletuszkolják, akkor se fogadja el a gép, még az alkalmazottaknak se

- hívta fel a figyelmet a bolti dolgozó. Így az egyetlen megoldás valószínűleg az marad, ha az átlagosnál egy kicsit türelmesebbek maradunk, és minden olyan esetben segítséget kérünk a bolt egyik alkalmazottjától, amikor nem boldogulunk a Repont visszaváltó automatával.

@ripost.hu Így juthatsz pénzhez a visszaváltással! Ha eddig összegyűrted a flakonokat, most legalább 50 okot mondunk rá, hogy miért ne tedd. Betekintettünk a Repontok és a visszaváltós rendszer kulisszái mögé. #ripost #repont #mohu #visszavaltas #ujrahasznositas #50forint #penz #sporolas #automata #hungary #magyar #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek