Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.21.
Módosítva: 2024.08.04.

Kvíz: Mennyire vagy képben a Reponttal? Teszteld!

Most kiderítheted, mennyit is tudsz valójában a visszaváltás szabályairól. Lehet, hogy az alábbi kvíz még téged is megizzaszt.

Néhány héttel ezelőtt valószínűleg még reflexből összegyűrted volna a sörösdobozt vagy az üditős palackot. Amióta betétdíjas lett a legtöbb termék, jobban teszed, ha megnézed, mi van a kezedben, mielőtt kidobnád. Egy kvíz segítségével most azt is kiderítheted, hogy mennyire figyelsz oda a lehetőségekre.

Kiderült, hova gyűjtik a családok a visszaváltható palackokat. Kvíz, teszt, Repont, visszaváltás, automata.
Érdemes figyelni a termékek csomagolásán látható jelzéseket. A cikk alján található kvíz ezzel kapcsolatban is teszteli a tudásodat Fotó: Vémi Zoltán / VG

Július elsejétől egy fontos jogszabály változott a Repont visszaváltó automaták rendszerével kapcsolatban: a gyártók attól a naptól fogva nem hozhatnak forgalomba olyan csomagolást (üveget, fém dobozt, műanyag palackot) mely nem visszaváltható. Mivel a polcokon még mind a régi, mind az új csomagolású termékek megtalálhatók, érdemes megnézni a címkét, hogy a vonalkód közelében milyen jelzést találunk. Az új palackokon ugyanis szerepel annak betétdíjas ára, mellyel a csomagolás (üveg, fém doboz, műanyag palack) drágább lett ugyan, de ezt a pénzt a visszaváltáskor visszakaphatjuk. Így érdemes otthon összegyűjtened az ilyen csomagolásokat, hogy elvihesd őket a megfelelő Repont visszaváltó automatákhoz, mielőtt egy óvatlan pillanatban összegyűrnéd és kidobnád őket, mint azokat a csomagolásokat, melyek nem visszaválthatók.

A Ripost korábban többször is beszámolt a Repontokat érintő legfrissebb információkról, melyeket a most következő kvízünk miatt ezúttal nem közlünk. A következő néhány kérdés ugyanis a visszaváltásokra, valamint a folyamattal kapcsolatos szabályokra irányul majd. Így most kvízünkkel te is tesztelheted, hogy mennyire vagy képben a legfontosabb tudnivalókkal.

Lássuk, az alábbi kvíz hány kérdésére tudod a helyes választ?

kvíz

Mely csomagolások válthatók vissza?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek