INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.14. 19:45

Nem elég, hogy hétfő, de a hidegfront is betesz majd a meteogyógyász szerint

Ismét nehéz napok elé néznek a frontérzékenyek, nem árt, ha már most felkészül fejfájás elleni szerekkel. Több nehézséged is akad majd, ezekre figyelmeztet a meteogyógyász.

Az elmúlt napok során te is megtapasztalhattad, hogy egy rendkívül szokatlan őszies időjárás zajlik az idei októberben. Most ráadásul már a mai, október 14-i, hétfői éjszakád sem telhet nyugodtan, melynek a meteogyógyász árulta el az okát.

hétfő, kedd, időjárás, előrejelzés, meteogyógyász, hidegfront, fejfájás, szél,
Napokon át kialvatlanul érezheted majd magad - állítja a meteogyógyász / Fotó: Köpönyeg

A Meteo Klinika igazgatója, dr. Pintér Ferenc meteogyógyász arról beszélt, hogy a hétfőn érzékelhető időjárási hatásoktól még napok múltán is szenvedhetsz, ha érzékeny vagy az időjárás hirtelen változásaira.

Az október közepét már nem a nagy sebességű légmozgások jellemzik. Egyre több a szélsőség, melyre a közelmúlt hurrikánjai is rásegítettek

- jegyezte meg a meteogyógyász, miközben arról beszélt, hogy ezek a gyors változások a szervezet számára nehezen lekövethetők, nem tudunk időben alkalmazkodni hozzájuk.

Hétfőn éjjel egy hidegfront rohan át a térségen, mely kedd reggel délkelet felé hagyja el az országot

- mindez pedig az éjszaka folyamán alvászavart, vérnyomás ingadozást, mellkasi diszkomfort érzetet okozhat, valamint a keringést és a görcsös folyamatokat is befolyásolja, amellett, hogy a fejfájásodra is hathat.

Ezek miatt várhatóan a kedd sem telik jól, hiszen fáradtan, kialvatlanul ébredsz majd, ami legalább a keddedre, de akár még a következő napjaidra is hathat

- folytatta a szakember.

Nemcsak a meteogyógyász figyelmeztet a szélre

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden mindenhol számíthatsz hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de a nap első felében az ország északkeleti harmadán kisebb eső, zápor is kialakulhat. Többfelé élénk lesz az északi, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

Szerdán az ország keleti, északkeleti felén napos idő várható, nyugaton viszont több felhő lehet az égen, ám csapadék ott sem várható. A Dunántúlon többfelé feltámadhat a keleti-délkeleti szél. Hajnalban északkeleten gyengén akár még fagyhat is, míg nyugaton, délnyugaton enyhébb lesz az idő. Napközben 13-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek