INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.09. 13:30

Hidegfront érkezett, mely nem is hinnéd, miket tartogat

Eláruljuk miért nem úgy alakul a hét, ahogy várnád. A korábbi melegfront utáni hidegfront sem javít a közérzeteden.

Furcsa hidegfront átvonulást tapasztalhatsz október 9-én, szerdán. Már a kora reggeli órákban érzékelhető volt a változás, mely egyáltalán nem azt hozza el számodra, amit egy hidegfront esetében várnál.

hidegfront, melegfront, időjárás, előrejelzés, hőmérséklet,
A hidegfront csupán megtöri a melegfront hatásait Fotó: Köpönyeg

A front előtti melegedést nem töri meg teljesen a szerdai hidegfront, csupán egy hullámot visz a folyamatba. Az elvonultával még melegebb lesz, mint előtte volt

- hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint nem lesz elsődleges a hidegfront hatása, sőt továbbra is érzékelheted a korábbi melegfrontot.

Bár a hőmérséklet jelentősen nem változik, csapadék szempontjából változásra számíthatunk

- jegyezte meg a meteogyógyász, miközben a várható tünetekre hívta fel a figyelmet.

A szerdai és a csütörtöki nap kezdetén többek között migrén, fejfájás, szédülés, valamint felerősödő gyulladásos panaszok és ingadozó vérnyomás várható. A szeles tájakon fokozódhatnak a panaszok, illetve nyugtalanabb, ingerlékenyebb lehetsz. A hidegfront az ország egyes részei felől már szerdán késő délutánra elvonulhat. Másutt csupán csütörtök délelőttre javul a helyzet.

A hidegfront csupán a kezdet

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, majd a délutáni órákban a Dunántúlra hidegfront és csapadék érkezik eső, záporok, néhol zivatarok formájában. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz a déli, délnyugati szél, majd este a Dunántúlon északira-északnyugatira fordul a légmozgás iránya. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Az AccuWeather előrejelzése alapján arra lehet számítani, hogy a csütörtöki meleget követően egy kellemes 18 és 20 fok körüli nappali hőmérsékletre áll majd be az időjárás. A hét további részében, valamint a jövő hét elején egyre több napsütés és egyre kevesebb csapadék lesz jellemző. Így a frontok után néhány meleg, őszies nap vár rád.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek