Újabb botrány: Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.08. 13:48

A fejfájás, a szokatlan meleg és a viharos szél csupán a kezdet volt, ne akard tudni, mi jön

A hét eleji időjárás jóval megterhelőbb lesz, mint gondolod. A migrén erősségű fejfájás még napokon át érezhető lesz és ez csak a sor eleje.

A hétfőn kezdődött melegedés október 8-án kedden tovább folytatódik. A hét további részében rengeteg olyan időjárási tényező vár rád, aminek örülhetsz, de a fejfájás nem tartozik ezek közé. Mutatjuk, mikre figyelmeztet a szakember.

bekes varmegye, szél, szélvihar, migrén, fejfájás, melegfront
A viharos erejű szél többeknél fejfájás, migrén formájában jelentkezhet / Fotó: Katasztrófavédelem / Békés vármegye

Ha csak a hőmérsékletet néznénk, azt mondhatnánk, hogy szinte nyár van és kellemes lesz a keddi időjárás. Ez azonban nem így alakul, főleg nyugaton, elsősorban a frontérzékenyek számára

- hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint akár már kedden is elérhetjük, sőt, meg is haladhatjuk a 25 fokot, ami már nyári napnak számít. Az erőteljes melegedés, a viharos erejű szelek miatt azonban nem élvezheted ki.

„A magasban zajló erős meleg beáramlás melegfront jelleg tüneteket okoz, mely az idegrendszert is megterheli”

- hangsúlyozta a meteogyógyász, majd arról is beszélt, hogy aki nem bírja a szelet, azoknak nem lesz könnyű a kedd és talán a következő pár nap sem.

Nem csak fejfájást hoz a viharos erejű szél

A Köpönyeg előrejelzése szerint ugyanis ez a szél a következő néhány napban, egészen csütörtökig erősödik majd. Arról nem is beszélve, hogy milyen egyéb panaszokat okoz a melegfront: általános lehet a migrén, a fejfájás, a szédülés, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, ingadozhat a vérnyomás. A szeles időben - elsősorban a Dunántúlon - tovább fokozódhatnak a panaszok, nyugtalanabb, ingerlékenyebb lehetsz.

Az előrejelzések szerint szerdán nyugatról kelet felé átvonul fölöttünk egy felhő-és csapadéksáv, melyből többfelé előfordulhat eső, zápor, néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Előtte reggel, kora délelőtt keleten, északkeleten, mögötte délután nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. Hajnalban 8-17, délután 17-25 fok várható. A déli-délnyugati szél többfelé élénk lesz a nap folyamán.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek