Néhány ezer embert sikerült összeverbuválnia Magyar Péternek

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.23. 17:50

Október 23. legjelentősebb pillanatai, így emlékeztünk meg az '56-os forradalom hőseire - Galéria

Október 23-án az '56-os forradalom hőseire emlékezünk. Az ország számos pontján már kora reggeltől tartottak az '56-os ünnepségek.

Magyarország történelme során az egyik legjelentősebb nap minden bizonnyal 1956. október 23. a forradalom kitörésének napja. Ma, 2024. október 23-án, 68 évvel később a forradalomra, valamint 1989. október 23. óta a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltására emlékezünk országszerte.

IMG_5654 így ünnepelte az ország okt. 23-át, 56, '56-os forradalom, 1956. október 23.
Orbán Viktor miniszterelnök az '56-os forradalom 68. évfordulóján tartott ünnepi beszédén Fotó: Origo

A jeles alkalom napján az ország számos pontján ingyenes ünnepi rendezvényeken vehetnek részt a családok. A fővárosban a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szépművészeti Múzeum is ingyenesen látogatható október 23-án. Emellett a Magyar Természettudományi Múzeum, Európa legnagyobb szabadtéri vasúti élményparkja, a Magyar Vasúttörténeti Park és a Ludwig Múzeum kiállításai is belépőjegy megváltása nélkül látogathatók. Ahogy a Terror Háza múzeum is változatos és ingyenes programsorozattal készül a nemzeti ünnepre.

Végigmegy a maga útján a saját törvényei szerint a forradalom, így lettek hősök a földművesekből és a gyári munkásokból, az egyetemistákból és a cipészekből

- fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében, majd hozzátette: 1956 őszén azért lépett ki medréből a történelem, mert Magyarország nem tűrhette a szovjet elnyomást. A magyarokat egyetlen megszállónak sem sikerült megtörnie.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyarok nem tűrik a megaláztatást.

Megcsináltuk a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát, megtanítottuk, hogy ne bántsd a magyart.

Az egész országban elérhető, ingyenes, ünnepi rendezvényekről az alábbi, lapozható galériánkban nézhetsz képeket:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek