INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.23. 10:32
Módosítva: 2024.10.23. 12:39

Orbán Viktor: Brüsszel bábkormányt akar a magyarok nyakába ültetni

Megtelt a budapesti Millenáris a miniszterelnök ünnepi beszéde alatt. Orbán Viktor arról beszélt: ahogy 1956-ban a szovjetek, úgy most Brüsszel is bábkormányt akar a magyarok nyakába ültetni.

Míg az elmúlt években Orbán Viktor vidéki helyszíneken mondott ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján, addig idén a fővárosi Millenárist választotta helyszínül. A hivatalos ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik. 

Orbán Viktor idén a Millenáris szabadtéri színpadán mondott ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján. Fotó: Facebook

Orbán Viktor ünnepi beszéde

Orbán Viktor a beszéde elején arról szólt: azért gyűltek ma össze, hogy fejet hajtsanak az 1956-os forradalom hősei előtt. A kormányfő külön kiemelte, hogy jelen vannak az ünnepségen azok is, akik egy hónappal ezelőtt megvédték Magyarországot a dunai árvíztől. Orbán Viktor elmondta: 

amit a vízügyesek, katonák, rendőrök, önkéntesek elvégeztek, az emberfeletti munka volt.

 A többi országban 24-en meghaltak az árvízben és 10 milliárd eurós kár keletkezett. Magyarországon egyetlen ember sem halt meg, és a károkat minimálisra szorítottuk

- hangsúlyozta a miniszterelnök, majd emlékeztetett, hogy az 1956-os forradalmat sorscsapások előzték meg, januárban földrengés, márciusban jeges ár volt a Dunán. Felhívó jel volt ez, ideje volt készülni az összefogást követelő nagy időkre. 1956 októberében a történelem is kilépett a medréből. 

Végigmegy a maga útján a saját törvényei szerint a forradalom, így lettek hősök a földművesekből és a gyári munkásokból, az egyetemistákból és a cipészekből.

1956 őszén azért lépett ki medréből a történelem, mert Magyarország nem tűrhette a szovjet elnyomást - tette hozzá. A magyarokat egyetlen megszállónak sem sikerült megtörnie.

IMG_5654
"Megcsináltuk a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát, megtanítottuk a világnak: ne bántsd a magyart!" Fotó: Csudai Sándor - Origo

Orbán Viktor: Ne bántsd a magyart!

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a birodalom szolgálatába akarta állítani a nemzetet a szovjetek uralma. Bábkormány került a nyakunkra, és kollaboráns magyarok voltak a vezetői. A birodalmak szeretik elrejteni brutális arcvonásaikat, és azt szeretik, ha valaki behívja őket - mutatott rá a kormányfő.

Mindent megtesznek, hogy legyen olyan magyar, aki behívja őket, és így tettek a kommunisták is.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyarok nem tűrik a megaláztatást. 

"Megcsináltuk a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát, megtanítottuk, hogy ne bántsd a magyart."

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy ma a történelem ismét kilépni készül a medréből. Látjuk a jeleket, az előttünk álló évben nem a vizet, hanem a történelmet kell a medrében tartanunk, mert a szomszédunkban háború folyik, senki nem tudja, meddig fog tartani.

Az európai gazdaság is tüdőlövést kapott, a vállalatok szenvednek, a szankciók bennünket véreztetnek ki. Az európai vezetők a háborús győzelem illúziójában ringatják magukat. Nő az esély, hogy a háború szétterjed, ha pedig szétterjed, akkor ki tudja, hol áll meg. Az elmúlt 70 évben nem volt ilyen közel a világháború 

- mondta a kormányfő, majd hozzátette: most már az egész EU-t akarják nyíltan betolni a háborúba, a győzelmi terv lényege a háború kiterjesztése. A brüsszeli nyomás egyre erősebb, és el kell döntenünk, hogy akarunk-e háborúba menni Oroszország ellen. A politikai ellenfeleink szerint harcolnunk kell Ukrajnában az oroszok ellen. Nekünk 1956 tanulsága, hogy nekünk csak a magyar szabadságért szabad harcolni - tette hozzá.

Brüsszel is bábkormányt ültetne a magyarok nyakába

Mi most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem lépünk be a háborúba, és megőrizzük az ország szabadságát

- jelentette ki határozottan a miniszterelnök, majd úgy folytatta:

Brüsszel számára nem fontos a független Magyarország, és egy brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakára ültetni. Most a fő kérdés, hogy meghajolunk, vagy pedig nem engedelmeskedünk a brüsszeli akaratnak.

 

 "A válaszunk legyen olyan egyértelmű, mint 1956-ban"

- mondta Orbán Viktor. Nem hiszünk a világboldogító ideológiákban, csak egyetlen dolgot akarunk: békében akarunk élni a Kárpát-medencében. Tudjuk, hogy háborúba akarnak sodorni minket, és megvan a kiszemelt bábkormány, és megvan az emberük is, aki ideális jelölt egy bábkormány élére - mondta a kormányfő.  

Az új ellenzék is idegeneket hív az országba

Aki hazafi, az ma is harcol a magyar szabadságért, de attól nem lesz szabadságharcos valaki, ha lyukat vág egy zászlóba, a tettek beszélnek - mondta a kormányfő. Az egész ország láthatta, ki mit csinált az EP-ben, mi a magyar szabadságot védtük, és eközben a magyar ellenzék felajánlotta az országot a birodalomnak - tette hozzá. 

 Az új ellenzék is idegeneket hív az országba, és ott ül az asztaluknál. A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Ez az ő hagyományuk. 

Orbán Viktor a beszéde végén közölte, 1956-ban megvolt a közös akarat, de az erő nem volt elég a szuverén cselekvésre. Ma van közös akarat, egység, akarat és erő, és ezzel élni is fogunk. 

 Nem tűrjük el, hogy ismét Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot!

 Újra meg fogjuk csinálni, dicsőség a 1956-os hősöknek - zárta beszédét a kormányfő.  

Az ünnepi műsort és Orbán Viktor ünnepi beszédét teljes egészében itt lehet visszanézni:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek