Létrehozva: 2024.10.01. 06:00

„Hatalmas sokk volt, amikor közölték, hogy kiújult a betegség” - a 19 éves Vanessza az életéért küzd

Nagy bajban van Vanessza. A rák másodjára újult ki a 19 éves lány szervezetében. A szülei mindent megtesznek érte, azonban most krízishelyzetbe kerültek.

Baracsi Vanessza az életéért küzd. A 19 éves lánynál másodszor újult ki a rák. A szülei mindent megtesznek a lányuk gyógyulásáért, azonban nehéz anyagi körülmények között élnek. A napokban elromlott az autójuk, amivel Vanesszát vitték a vizsgálatokra, a legyengült immunrendszere miatt nem utazhat tömegközlekedéssel. Vanessza édesanyja, Tatar Mónika a könnyeivel küszködve mesélt a Ripostnak a helyzetükről. 

rák
Vanessza és az anyukája a kezelések előtt / Fotó: beküldött

Leborotválta a haját kopaszra

Vanesszánál 16 évesen egy iskolai tüdőszűrő vizsgálat során derült ki, hogy valami nincs rendben, további kivizsgálásokra küldték, majd megkapta a diagnózist, rosszindulatú daganatot találtak a nyirokrendszerében. 

Az akkori normális életünk teljesen felfordult, miután megtudtuk a diagnózist. Előtte soha semmilyen komoly betegsége nem volt

- mondta az anyuka. Vanessza felvette a harcot a halálos kórral és elkezdett kezelésekre járni. A fiatal lánynak nagy lelki fájdalom volt, hogy a kemoterápia miatt hullani kezdett a haja.

A legelső kemó után egy héttel marékszámra kezdett hullani a haja, majd erőt vett magán és kopaszra borotválta a fejét

- mesélte az anyuka. 

Vanessza a kórházban videóhívásban tartja a kapcsolatot az anyukájával / Fotó: beküldött

Kiújult a rák

Vanessza hihetetlen akaraterejének és a kezeléseknek köszönhetően legyőzte a rákot, a haja kezdett visszanőni. Két és fél év után azonban kiújult a daganat. 

Hatalmas sokk volt, amikor közölte az orvos, hogy kiújult a betegség. Másodjára sokkal nehezebben fogadta. Jöttek az újabb vizsgálatok,  erősebb kemók és az immunterápia. Lelkileg nagyon nehéz neki és nekem is anyaként. Szívem szakad meg, hogy nem tudok segíteni

- mondta sírva Vanessza anyukája. 

Rosszindulatú daganatot találtak Vanessza nyirokrendszerében / Fotó: beküldött

„Hatalmas krízis állt be a családunkban”

Mónika minden idejét beteg gyermekével tölti, a férje pedig egy gyárban dolgozik, ahol jelenleg leállt a termelés. A dunaújvárosi család hetente többször kivizsgálásokra és kezelésekre viszi Vanesszát Budapestre és Debrecenbe. Kemoterápiás kezelést kap, hogy megkaphassa az őssejt beültetést.

Eddig anyagilag tudtuk finanszírozni a Budapestre és Debrecenbe való utazást. Budapesten kapja a kemót, Debrecenben pedig nyomon követik, hogy hol tart Vanessza állapota, hogyan reagál a kezelésekre. Azonban sajnos hatalmas krízis állt be a családunkban. Az autónk végleg megadta magát, a kislányom a legyengült immunrendszere miatt nem utazhat tömegközlekedési eszközön, ezért autót kellett bérelnünk; ami tetemes összeget emészt fel. Nem tudjuk finanszírozni a gyógyulásához vezető utat.

IDE kattintva megtudhatod, hogyan tudsz segíteni a családnak. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek