A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
INSIDER

Szerző E. R. A.

Létrehozva: 2024.09.04.

Magyar gabonakörök után kutat András, aki rendkívüli dolgot fedezett fel - Fotók

Sokan izgatottan várnak egy magyar férfit, hogy végre utánajárjon egy évtizedes titoknak. A Békés vármegyében élő férfi furcsa dologra bukkant: különös formájú gabonaköröknek ered nyomába, amelyek közül a hazai felfedezéseket az interneten mintha „kitörölték” volna.

Régóta foglalkoztatja az embereket, hogy mégis hogyan keletkezhettek a búzaföldeken megjelenő gabonakörök. Van, aki szerint a földönkívüliek akarnak nekünk üzenni velük, ám mások szentül hiszik: ezek emberi alkotások. Egy magyar férfi, K. András szeptemberben egy Facebookos kérésre kezdett kutatni a rejtélyes gabonakörök után, és vett észre egy érdekes jelenséget

Egy magyar férfi gabonakörök után kutat. Furcsa jelenségre lett figyelmes az interneten /
Egy magyar férfi gabonakörök után kutat. Furcsa jelenségre lett figyelmes az interneten / Képünk illusztráció: Sahara Prince /  Shutterstock

„Sokszor találkoztam ezzel”

Harminckét évvel ezelőtt egész Magyarországot körbejárta a hír, amikor 1992 nyarán Székesfehérvár határában, a szántóföldek felett egy helikopter pilótája gabonaköröket talált.  A városból kivezető 70-es út mentén, Zichyújfalunál terült el a 36 méter átmérőjű gabonakör. A furcsa alakzat miatt sokan izgatottak lettek és azt hitték, földönkívüliek üzentek a magyaroknak. Azóta persze kiderült: a gabonakörökkel két fiatal érettségiző tréfálta meg az embereket, ám máig sokan törik a fejüket, voltak valaha gabonakörök Magyarországon? András szerint igen!

A fiatal férfi szeptember 2-a óta foglalkozik a rejtélyes gabonakörökkel. Egy ufókkal kapcsolatos Facebook-csoportban kérték meg, hogy járja körbe a témát, ő pedig lelkesen megnyitotta a hazai gabonakör X-aktáit! „Nem áll nagyon távol tőlem ez a téma, mert már évekkel korábban is keresgéltem már a körök után” – árulta el a férfi, aki szeptember eleje óta hihetetlen lendülettel kutat nemcsak külföldi, de magyar gabonakörök után.

Többségében korábbi újságcikkek, nyilatkozatok és a Google Earth az eszköze a kutatásban. Évszám szerint kutatja egy-egy rejtélyes gabonakör nyomait az online térképen, és osztja meg a képeket, a listája pedig egyre gyűlik: a többi között ló, és medúza alakú köröket is felfedezett már.

A Google Earth-ön egy különös jelenségre is bukkant. Hosszú listája van a lehetséges magyar gabonakörökről, ám ezeket nem találja az online térképen. 

Ha beütöm az időt, amikor megjelentek a körök, az adott időszak teljes mértékben hiányzik a Google Earth időskálájából. Kizárt, hogy véletlen lenne! Sokszor találkoztam ezzel a jelenséggel, mialatt hasonló érdekes helyszínek után kutattam.

 – húzta alá András, aki egy példát is mutatott az online térképről.

Magyarország felett felhős területeket mutat a Goolge Earth. Vajon véletlen, vagy szándékos? /
Magyarország felett felhős területeket mutat a Goolge Earth. Vajon véletlen, vagy szándékos? / Fotó: Ripost olvasó

A képernyőképen látszik, felhő borítja a magyar földeket – emiatt nem lehet érdemben ráközelíteni, és nem látszik a táblákon semmi. „Nemcsak itthon, máshol is ez van. Mintha eltüntették volna a bonyolultabb alkotásokat a Google Earth-ből!” - mutatott rá a férfi.

András egy 2009 május 30-án látott gabonakört mutatott, ami az angliai Oxfordshireben, egy Ashbury melletti árpaföldön jelent meg. Magyarországon ilyet vagy ehhez hasonlót még nem talált /
András egy 2009. május 30-án látott gabonakört mutatott, ami az angliai Oxfordshireben, egy Ashbury melletti árpaföldön jelent meg / Fotó: Ripost olvasó

Emberek készítik?

„A Magyarországi esetekről többnyire csak tudomásom van, fotók sajnos nincsenek, így nehéz bizonyítani a létezésüket” – mondta az önjelölt gabonakör-kutató, aki szerint több tucat rejtélyes gabonakör jelenhetett már meg az évek során Magyarországon.

Nehéz a pontos helyszíneket megtalálni, mert a bonyolultabb formációk titkosítás alá kerülhettek, és nem minden esetet tettek közszemlére. Úgy gondolom, hogy a gabonakörök egy részét emberek készítik. Vannak olyanok, amelyek többségében már nem érhetők el a Google Earth-ön, az itthon találtak nagy része biztosan.

 – zárta szavait András.

A férfi szerint 2010 környékén Pécsen, 2013-ban Tázláron,  és 2016-ban a Káli-medencében, Szentbékkállán is számoltak be magyarországi, rejtélyes gabonakörről.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek