Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.12.

Ma este lesz a csúcspont, sokat veszítesz, ha nem nézel fel az égre

Minden kívánságunk valóra válhat a Perseidák meteorrajnak köszönhetően. Az asztrológus elárulta, hogy mely csillagjegyekre talál rá a szerelem augusztusban.

A nyár utolsó felében rengeteg csoda jelenik meg az égen. Ezernyi hullócsillag, a gyors és lassú meteorok egyaránt cikáznak az égen; Perseidák, Déli Delta Aquaridák és Capricornidák raja is megcsodálható. A Perseidák meteorraj csúcspontját augusztus 12-én este éri el. A mágikus hullócsillag zápor rengeteg kívánságot valóra válthat. Mutatjuk, hogy kikre fog rátalálni a szerelem augusztusban. 

Rengeteg hullócsillag várható / Fotó: Komka Péter (Illusztráció)

Augusztus 12-én este akár 5-6 rendkívül látványos fényes hullócsillagot is megfigyelhetünk, óránként pedig 40-50 meteor cikázik az égen, amiket sötét, felhőtlen égen észlelhetünk.

Érdemes egész éjjel figyelni az eget és kémlelni a hullócsillagokat, a szakértők javaslata az, hogy már a maximum előtt és után következő éjszakákon is érdemes lesni a hullócsillagokat - tanácsolja a National Geographic

 

Mi az a hullócsillag?

A meteorokat a köznyelvben hullócsillagoknak hívják. Fényes meteort akkor figyelhetünk meg, amikor nagy sebességgel lépnek a Föld légkörébe, ahol felizzanak és rövid idő alatt megsemmisülnek. A jelenség porszemcséjét látjuk hullócsillagnak. 

 

Kívánj egyet, ha hullócsillagot látsz!

A legelterjedtebb babona szerint, ha meglátunk egy hullócsillagot és kívánunk, akkor az valóra válik. Természetesen senkinek sem szabad elárulni, hogy mit kívántunk, mivel akkor nem válik valóra. Minden egyes hullócsillag egy újabb kívánságot jelent, ezért nagyon szerencsések lehetünk a júliusi csillaghullásnak köszönhetően.

 

Ezekre a csillagjegyekre talál rá a szerelem augusztusban

Székelyhidi Ágnes az Astronet asztrológusa augusztusi szerelmi előrejelzése szerint a Nyilas és a Vízöntő csillagjegyre talál rá a szerelem ebben a hónapban. A hullócsillag eső azonban sokaknak segíthet valóra váltani a régen kívánt szerelme beteljesülését.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek