INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.10.

A Hold a Szűz jegyébe lép: ezt kell tenned, hogy teljesüljenek a vágyaid

A mai csillagállás számtalan lehetőséget biztosít számodra.

Pillanatokon belül elér minket az egyik leglátványosabb augusztusi égi jelenség, ami alapjaiban változtathatja meg az életünket. 

nyugvo_hold_2021_12_19_egrerszeg_felett
A Hold közelében lesz látható a Spica augusztus 10-én Fotó: Szekeres Péter

Augusztus 10-én, szombaton a Hold helyezkedik majd úgy, hogy keresztezi a Szűz csillagkép útját, mely során elhalad annak legfényesebb csillaga, a Spica mellett. A gyönyörű, nyári égbolt látványa azok számára is érdekes lehet, akik szeretik az állatövi csillagjegyeket, nemcsak a Szűz lesz ugyanis látható: a Skorpió legyezője, a Nyilas teáskannája és az Oroszlán is megtekinthető lesz szombat este 9 óra körül, amikor a két égitest, a Hold és a Spica egészen közel kerül egymáshoz.

A szombati nap az ezotéria kedvelőinek is ígéretes lesz. Ezen a napon ugyanis egyetlen fényszöget sem kap a Hold, mely kifejezetten ritka alkalom arra, hogy mindenki kihozza magából a lehető legtöbbet és tiszta lappal vágjon neki az új kihívásoknak. Csupán el kell képzelnünk, le kell írnunk vagy le kell rajzolnunk, hogy mire vágyunk, majd tenni azért, hogy a megfogalmazott célt elérjük.

Hullócsillagok sokasága vár rád

Ami pedig az augusztus 10-ei jelenségeket illeti, nem sokkal később, augusztus 12-én végre a várva várt Perseidák meteorraj maximuma is megfigyelhető lesz, mely nem csupán a hónap, de talán a nyár egyik, ha nem a leglátványosabb jelensége. Ilyenkor mindenki, aki egy kicsit is érdeklődik az égbolton történő események iránt, a szabad ég alatt tölti az estéjét, hogy szemügyre vegye a szabad szemmel is látható, óránként akár 100 hullócsillagot.

Ha szeretnéd, ahogyan az ilyenkor szokás, kívánhatsz is magadban, hátha nemsokára teljesül. Érdekesség, hogy a meteorraj a Perseus csillagképről kapta a nevét, hiszen távolról úgy néz ki, mintha abból a csillagképből indulnának el a nyúlványok. További jó hír, hogy a Hold már 11 óra körül eltűnik, így a fénye sem fogja zavarni a kilátást. A Köpönyeg előrejelzése szerint ugyanez mondható el a felhőkről is, melyekkel most nem kell számolnunk, így a szabad ég alatt élvezhetjük a fénycsíkok adta látványt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek