Létrehozva: 2024.08.30.

„Ezután már minden csak jobb lehet” - Csodás összefogás mentette meg Niki, a beteg családanya életét

Túl van az életmentő műtéten az a családanya, akinek az emberek összefogása mentette meg az életét. Nikit már nagyon várja haza 14 éves lánya, Lilla.

Egy hónappal ezelőtt mutattuk be Velkei Nikolett történetét. A 45 éves nő szervezetét egy ritka és nagyon fájdalmas betegség támadta meg, ami megkeserítette az egész életét, már mozogni is alig tudott. A családanya egyetlen vágya volt, hogy felnevelhesse a 14 éves lányát, Lillát. Az emberek összefogásának köszönhetően végrehajthatták rajta az életmentő műtétet, amit Spanyolországban vállalt egy specialista. 

Niki a műtét után már képes volt sétálni is / Fotó: beküldött

Nikinek szörnyű fájdalmai voltak 

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászalsószentgyörgyön élő anyuka három évvel ezelőtt elviselhetetlen fájdalmat kezdett érezni a háta közepén, a két lapockája között és a mellkasában. Egy éve pedig megkapta a diagnózisát, kiderült, hogy a szörnyű hátfájása a syringomyelia egyik tünete, ami miatt ciszták képződtek a gerincvelőben. Mindez kihatott az ízületeire is, fogni is nehezen tudott, teljesen elgyengült a teste. A tünetei egyre rosszabbodtak, azonban a sikeres műtétnek köszönhetően már nem romlik tovább Niki állapota, sőt akár javulhat és teljesen meg is gyógyulhat. 

 

„Mérhetetlen hálával tartozom”

Kicsivel több, mint egy hónap alatt összegyűlt a szükséges 8 millió forint, így a családanya esélyt kapott arra, hogy visszakapja az életét. Férjével kiutazhatott Barcelonába, ahol egy specialista elvégezte a beavatkozást. A korábbi cikkeinknek és az olvasóinknak, valamint Niki adománygyűjtő Facebook-oldalának köszönhetően rengeteg ember csatlakozott a gyűjtéshez. 

Mérhetetlen hálával tartozom, azoknak akik segítettek. Köszönöm nektek

- üzente Niki a segítőinek. 

Niki a lányával, Lillával / Fotó: Olvasói

„Ezután már minden csak jobb lehet”

A családanyát reggel megműtötték és délutánra már járni is tudott. Szerettei nagyon várják haza; lányára a nagymama vigyáz otthon, de folyamatosan tartják a kapcsolatot. 

A lábam már alakul, nem sántítok; tavaly szeptemberben tudtam így menni utoljára, ezután már minden csak jobb lehet. Még hosszú idő a felépülés, 40 napig nem csinálhatok semmit, csak keveset sétálhatok

- számolt be a történtekről Niki.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek