Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.20.

Minden eddiginél látványosabb lesz a ma esti tűzijáték - Videó

1300 drón, tűzmozsár, kartács, illetve római gyertya, görögtűz, valamint szikraszökőkút és lángeffektek is az elképesztő show elemei lesznek, erről nem maradhatsz le!

Soha nem látott technikát vetnek be augusztus 20-án a tűzijáték részeként, az esti show lényegében megkoronázza majd az a több száz programot, amit a Szent István-napok kínáltak. A Petőfi hídtól a Margitsziget alsó harmadáig terjedő, közel öt kilométer hosszú látványtéren több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekt jelenik majd meg. A lélegzetelállító hatáshoz az elmaradhatatlan drónshow és fényfestés is hozzájárul. 

Tüzijáték-6
Lélegzetelállító látványt nyújt az esti tűzijáték  Fotó: Kállai Márton

A szervezők minden eszközt felhasználnak, hogy életre szóló élményt kaphassunk ma este: tűzmozsár, kartács, római gyertya, illetve görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek is a műsor részei lesznek az idei Szent István-napi tűzijátékon. A csaknem harmincezer pirotechnikai terméket mintegy ötszáz indítási pontról, köztük 9 folyami uszályról, 65 pontonról, a Szabadság, az Erzsébet és a Margit hídról lövik majd  magasba. Az egész látványvilág megtervezésére és kivitelezésére fél éve készülnek a szakemberek, akiknek az a célja, hogy minden eddiginél nagyobb, jobb látványt teremtsenek. Újdonság lesz, hogy 2024-ben első alkalommal csaknem öt kilométernyi látványtéren, a Duna-part bármely pontján állva közel azonos vizuális élményben részesülhet majd az összegyűlt tömeg. Mindez igaz a tűzijátékot kiegészítő drónshow-ra is, amelyben összesen 1300 pilóta nélküli repülőeszköz jeleníti meg a magyar történelem legmeghatározóbb jelképeit. 

Idén már 5 kilométernyi látványtérről lesz élvezhető a tűz és fények játéka

A Tűz és fények játéka a sikeres hagyományt folytatva ezúttal is egy, a nemzeti mesehagyományból jól ismert karakter szemszögén keresztül meséli el a magyarság történetének legfontosabb eseményeit: a Csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és államalapító Szent István királyunk történetét. Az öreg pásztor által felvillantott mondabéli és történelmi epizódok adják a narrációval ellátott tűzijáték-show hat tételét, amit az Elek Norbert által megálmodott zenei kompozíció tesz teljessé. A látványelemeket a legnagyobb zeneszerzőink, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán darabjai, illetve a magyar népdalhagyomány legismertebb darabjai tesznek majd teljessé. 

Fél éve készülnek a szakemberek arra, hogy ma este Európa legnagyobb tűzijátékát nézhesd meg 

Európa legnagyobb tűzijátékát ezúttal is olyan ismert szakemberek álmodták meg és celebrálják, mint a montreali tűzijáték-világverseny díjazottja, Seres Anikó, a fényfestésért és látványtervezésért felelős Besnyő Dániel, valamint a művészeti koncepciót előkészítő Iványi Árpád és Réti Barnabás. 

A tűzijáték este 9 órakor kezdődik, aki nem tudja a helyszínen megnézni, gyönyörködhet benne a Duna Televízió élő közvetítése segítségével. 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek