Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.12.
Módosítva: 2024.08.14.

Ezer drón, 45 ezer rakéta: rekordokat dönt majd az idei tűzijáték - mutatjuk a részleteket!

Világesemények ünnepi műsoraival is felveszi a versenyt, sőt akár le is körözi majd a 2024-es augusztus 20-i tűzijáték. A produkció már a számaival is kiemelkedik, és akkor még a látványvilágról nem is beszéltünk.

Ahogy azt már megszokhattuk, az augusztus 20-i programok, események legnagyobb és egyben záró száma a budapesti tűzijáték lesz. Az idei show már a számadataival is lehengerel, ráadásul az esemény tervezői minden eddiginél látványosabb, nagyobb produkciót ígérnek. Na de lássuk, hogy mire is készülhetünk! 

A tavalyi show-nál is látványosabbat ígérnek a rendezők Fotó:

Tűzvirágok a város felett

Az eddigi 4,3 helyett több mint 5 kilométer hosszan lehet majd látni a tűzijátékot a Duna mentén, vagyis ezúttal a látványterület egészen a Margitszigetig tart majd, és a tavalyi kettő helyett három belvárosi hidat érint. A tűzijátékban 45530 különálló, megkülönböztethető pirotechnikai effekt fog megjelenni. Ezek között lesznek tűzijáték bombák, tűzmozsarak, kartácsok, illetve rómaigyertyák, kométok, görögtüzek, bombetták, valamint szikraszökőkutak, lángeffektek, villanók és durranók. A fő kilövési pontok 9 darab uszályon lesznek elhelyezve, amelyek fölött főként nagy kaliberű tűzvirágok lesznek láthatók, 50-300 méter magasságban. 

A Petőfi hídtól a Margit hídig 

Emellett kisebb kaliberű attraktív effektek lesznek kilőve 65 darab pontonról, melyeket gyöngysorszerűen sorba kötnek az uszályok között, a Petőfi hídtól a Margit hídig, ezek 1-100 méteres magasságig biztosítják a látványt. A már említett 5 kilométerre bővített lezárás több hidat, konkrétan hármat jelent (Szabadság híd, Erzsébet híd, Margit híd) melyeken összesen 350 darab speciális tűzijáték indítógép lesz elhelyezve, amelyek 500 indítási pontot fognak vezérelni. A látványt ezernyi drón színesíti majd, amik formákat rajzolnak az égre.

Minden eddiginél látványosabb tűzijátékot ígérnek a szervezők Fotó: Ripost

Fél év fél óráért 

Ahhoz, hogy valamennyi látványelemet működtetni tudják, mintegy 300 kilométer vezeték szükséges. A műszaki tervezésben 20 munkatárs, míg a fizikai telepítésben és lövésben további 70, nagy tapasztalattal rendelkező pirotechnikus vesz részt. Az eddigi tapasztalatok alapján a munkálatok alatt több mint 3000 liter ásványvizet fogyasztanak el a nagy melegben dolgozó szakemberek, akiken kívül további, nagyjából 100 ember dolgozik az úszóművek összeszerelésén, daruzásán, vízre helyezésén és a vízen való mozgatásán. Az egész show az előkészületekkel együtt 6 hónapnyi munkát, a kitelepülés 21 napot, a fellövés pedig 30 percet vesz igénybe. 

380 forint lesz egy korsó sör

A Szent István Nap ünnepén kiemelt figyelmet fordítottak a szervezők arra, hogy minél szélesebb körben látogathatók legyenek a programok. A Szent István Nap Bisztrók, azaz a SZIN Bisztrók kínálata éppen ezért a szokásosnál jóval alacsonyabb áron lesz elérhető. Az ásványvíz 200, a kóla 350, a csapolt sör 380, a bécsi perec pedig 300 forintért vásárolható meg Magyarország legnagyobb ingyenes fesztiválján a fővárosban.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek