Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.26.

Holnapra helyreállhat a rend a Keletinél, az utolsó szerelvényt is leemelték

Ha minden jól megy, holnap reggelre helyreállhat a forgalom a Keleti Pályaudvaron, ahol vasárnap este kisiklott egy szerelvény.

Helyszíni sajtótájékoztatón adtak információt a Keleti pályaudvar közelében történt balesetről, a jelenlegi és várható forgalmi helyzetről, valamint a helyreállításról. Pafféri Zoltán, a MÁV vezérigazgatója közölte: holnap reggelre helyreállhat a forgalom. 

Most is azon dolgoznak a Keleti közelében, hogy holnapra zavartalan legyen a forgalom / Fotó: Metropol/MG

Vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity 5 kocsija kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát. A műszaki mentés a Keleti pályaudvarnál lassan befejeződik. Már mind az öt kocsit sikerült sínre tenni és a saját kerekén elvontatni. Az volt a szerencse, hogy sikerült a szerelvényeket hidraulikus emelővel a helyükre tenni, ha ugyanis darura lett volna szükség, akkor le kellett volna bontani a felsővezeték-rendszert, ami a keleti pályaudvaron meglehetősen bonyolult lett volna. A darut el is indították, de szerencsére végül nem volt rá szükség. Ez teszi lehetővé, hogy a körülményekhez képest gyorsan helyreállhat a forgalom. 

Itt siklott ki a szerelvény / Fotó: Metropol/MG

Az elsődleges szakértői vélemények szerint az egyik váltó hibásodott meg, törés keletkezett benne. Többféle váltó létezik, ezt a típust havonta kell vizsgálni. A most meghibásodott váltót utoljára július 30-án vizsgálták, akkor még nem észleltek eltérést. A hatósági vizsgálat alapján a későbbiekben döntenek arról, hogy ezt a típust gyakrabban szükséges-e felülvizsgálni. Ebből a típusból egyébként többszáz van országszerte. 

Behelyezik a hidraulikus emelőt. Ha ezzel nem sikerült volna megemelni a vagont, akkor több napig eltartott volna a mentesítés / Fotó: Metropol

A baleset a Keleti pályaudvarra bevezető sínszakaszon történt, ezen a részen 40 km/óra a megengedett sebesség, ezt be is tartotta a mozdonyvezető, ráadásul tökéletesen működött a reflexe, gyorsan reagált, amikor észlelte a balesetet. Ennek is köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt.


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek