Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.07.20.

"Úgy várjuk ezt az utat, mint a karácsonyt" – Olaszországban döntenek az orvosok SMA Tomika sorsáról

Egy teljesen új és erős kisfiúval tért haza a dubaji kalandból a Galó család. Tomikát szinte mintha kicserélték volna: rengeteget erősödött minden területen. Ám még mindig nem tudják kiélvezni az otthon nyugalmát, hiszen rengeteg feladat vár még rájuk és újra útra kell kelniük.

Ahogy arról lapunk már korábban beszámolt, közel fél év után végre hazatért Dubajból Galó Tomika és családja. A kisfiú ugyanis ott kapta meg a rég várt génterápiát, ami megmentette az életét. Tomika azóta rengeteget fejlődött és keményen dolgozik azon nap mint nap, hogy szép lassan egy újabb szintre léphessen és elkezdhesse a járást gyakorolni. Most hogy hazatért, az itthoniak teljesen ledöbbentek azon, hogy a kisfiú mennyi mindenre képes már, amiről korábban még csak álmodni sem mertek.

Tomika rengeteget gyakorol / Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

A Galó család már nagyon várta, hogy végre hazatérhessenek. Bár nagyon megszerették a külföldi várost, illetve az ottani embereket, mélyen belül a szívük haza húzta őket, hiányzott nekik a család, a barátok és természetesen a budapesti lakásuk is. Tomika is egyre gyakrabban emlegette a kis szobáját és az otthoni játékait. Mint az kiderült, a magyar konyha ízei is hiányoztak a kisfiúnak, édesanyja ugyanis hazatérésük másnapján egy jó kis gulyás levest készített gyermekének.

Tegnap gulyás leves volt ebédre. Milyen egyszerű mondat, kijelentés, ami számtalan családban naponta elhangzik. Nálunk mégis csodát tartalmaz ez a mondat. Tomika tányérjába ugyanis nem turmixolva került az étel és még a szilárd ételt sem kellett elválasztani a folyadéktól. Pont úgy bekanalazta, mint bárki más, nem volt sem köhögés, sem félrenyelés!

– újságolta el Hornischer Anikó, Tomika anyukája.

A család kereken egy hete tért vissza a közel-keleti városból. Nem unatkoznak itthon sem, már megvoltak az első gyógytornák is és a kórházban is jártak. Tomika újra találkozott szeretett és hiányolt gyógytornászával, Ilcsivel is, aki boldogan nyugtázta, hogy mennyit erősödött a kisfiú.

"Ilcsi újra felmérte Tomikát és megerősítette, hogy rengeteget erősödött, fejlődött, ami meglátszik minden területen. Sokkal szebben tartja a hátát, a kezeit. Sokkal több mindenre képes, mint bármikor eddig. Olyan feladatokat csinálnak, amit előtte Ilcsi meg sem mert próbálni. Még csacsogni is többet, tisztábban és hangosabban csacsog, mint eddig, pedig ebből eddig sem volt hiány" – sorolta.

Tomika gőzerővel készül az iskolára / Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

Tomika nagyon jól érzi magát újra itthon, örül, hogy a saját ágyában alhat, és újra a játékaival játszhat. Sok-sok iskola-előkészítő feladattal készülnek már az iskolakezdésre is és élete első diákigazolványát is megigényelték. 

Unatkozni továbbra sem fogunk, készülünk Olaszországba. Nagyon drukkoltunk, hogy időben hazaérjünk és utazhassunk tovább, mert Tomika minden eszközét kinőtte

– részletezte.

A család reménykedik abban, hogy Tomika már elég erős ahhoz, hogy végre valóra válthassák a kisfiú egyik legnagyobb álmát és elkezdhetik gyakorolni a járást. Ezt viszont majd csak Olaszországban fogják felmérni.

Úgy várjuk ezt az utat, mint a karácsonyt, annyira kíváncsiak vagyunk, mit mondanak kint, erős-e már annyira, hogy járássegítőt kaphasson. Én hiszem, hogy igen, drukkoljatok nagyon!

– zárta gondolatait az édesanya.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek