Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.07.19.

Szigorúan „saría-orientált” muszlim napközi indul Németországban

Muszlim napközi nyílik Neumünsterben, a kulturális sokszínűség jegyében.

Neumünster város képviselőtestülete nagy többséggel úgy döntött, hogy Schleswig-Holsteinben elsőként muszlim napközit hoznak létre. A belváros 2500 négyzetméteres területén 60 gyermek elhelyezését biztosítja majd az intézmény.

Islamic Center Hamburg
A tervezett intézményben a tanulókat „szigorúan saría-orientált” elvek szerint nevelik - Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Junge Freiheit cikke szerint jövőre tervezik a megnyitót, és a nem muszlim gyerekeket is oda fogják irányítani. A helyek kiosztása az állami napközi portálon keresztül történik majd. Az intézmény  szponzora a helyi mecsetszövetség, amely a kölni Iszlám Kulturális Központok Szövetségéhez (VIKZ) tartozik, és azt ígérik, hogy német nyelven foglalkoznak majd a nevelők a gyerekekkel.
A VIKZ tavaly ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, és ebből az alkalomból  Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök mondott beszédet, és örömét fejezte ki, hogy az iszlám gyökeret vert Németországban. A kritika saját pártján belülről érkezett: Lale Akgün, a Bundestag egykori SPD-s tagja azt mondta, hogy a politikusoknak fel kell hagyniuk azzal, hogy „ajtónyitóként” lépjenek fel a konzervatív iszlám képviselői előtt.
Ursula Schnurer-Stegemann marburgi turkológus a hesseni Szociális Minisztérium megbízásából készített jelentésében már 2004-ben kijelentette, hogy a VIKZ által fenntartott diákotthonokban a tanulókat „szigorúan saría-orientált” elvek szerint nevelik, és „immunizálnák őket a kereszténység és a Nyugat, valamint az alapvető törvényeink ellen.”
Ez nem zavarta Neumünster város tanácsát, 44 igen szavazattal, hat nem szavazattal és egy tartózkodás mellett döntött a muszlim napközi mellett. Babett Schwede-Oldehus (CDU), a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke a szavazás előtt hangsúlyozta: „A keresztény napközik mellett mostantól muszlim napközi is lesz a városban. Ezt kulturális gazdagodásnak tekintem.”
A jelenlegi tervek szerint a mintegy 2,8 millió euróba kerülő kétszintes új épületet az Iszlám Kulturális Központok Szövetsége, a VIKZ fizeti. A város csaknem 250 ezer euróval támogatja a berendezést, majd fedezi a 180 ezer eurós éves bérleti költségeket.
A VIKZ ernyőszervezet további muszlim napköziket is tervez.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek