Magyar Péter édesapja meglopta, zsarolta, késsel fenyegette a saját rokonát

INSIDER
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.12.
Módosítva: 2024.04.12.

Iszlamisták titkos szervezkedése: kalifátust akarnak létrehozni Németországban

Zártkörű rendezvényeken toborozzák híveiket, kérdés: miért nem lép a belügyminiszter?

A nyomozók „radikális pop-iszlamistának” nevezik azokat a borotvált tarkójú, 20 és 40 év közötti, mutatós autókat vezető férfiakat, akik utálják Izraelt, elutasítják az USA-t, a demokráciát és általában a Nyugatot, és zártkörű rendezvényeken toborozzák híveiket Németországban. Céljuk egy olyan kalifátus létrehozása, amely a világ lehető legnagyobb részét átfogja, és amelyet a saría, az isteni törvény irányít. A hatalmi ágak szétválasztása, egyenlő jogok, alapvető és emberi jogok – ezek egyike sem létezik abban az államban, amelyről álmodnak.

Islamic Center Hamburg - blue mosque
A Muslim Interaktiv (MI) nevű csoport 2020-ban alakult Hamburgban - Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

 A Muslim Interaktiv (MI) nevű csoport 2020-ban alakult Hamburgban, és egyre több követőre talál a fiatal muszlimok körében - írja a szervezetről a mopo.de. A lap újságírói megpróbáltak beszélni az egyik Hamburgban tartott rendezvényük résztvevőivel, de megvető pillantásokkal fogadták őket, és senki sem akart egy „kuffarral”, azaz hitetlennel beszélni.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal tájékoztatása szerint az MI közel áll a „Hizb ut-Tahrir (HuT)” veszélyes iszlamista szervezethez. Bár ezt a szervezetet 2003-ban betiltották Németországban, erőszakos támogatói továbbra is aktívak. 

A HuT úgy írja le Izrael Államot és minden zsidó vallású embert, mint az alapvető rosszat, amelyet le kell küzdeni a saríán alapuló társadalom megvalósítása felé vezető úton.

 A HuT a legtöbb arab államban is be van tiltva, mert a csoport az ottani rendszereket is elutasítja. A Muslim Interaktiv, mint a HuT fedésben működő ága, elsősorban a közösségi oldalakon aktív, de rendszeresen szervez látványos kampányokat szélesebb körben is, hogy felhívja magára a fiatal muszlimok figyelmét.

A csoport arra törekszik, hogy olyan témákat hozzon fel, amelyek önmagukban nem szélsőségesek, hogy részt vegyenek a nyilvános vitákban, és hozzáférjenek a nem szélsőséges muszlim közösséghez – közölte az Alkotmányvédelmi Hivatal.

-
A HuT úgy írja le Izrael Államot és minden zsidó vallású embert, mint az alapvető rosszat, amelyet le kell küzdeni a saríán alapuló társadalom megvalósítása felé vezető úton - Fotó: AFP

2022 februárjában az MI „Ujgurok, olimpia, Kína” mottóval demonstrációt tartott Hamburgban, amelyen az MI aktivistái elítélték az ujgurok elnyomását Kínában – és egyúttal azt állították, hogy a muszlimok elleni gyűlöletkampány zajlik Németországban.
2023 februárjában a csoport demonstrációt tartott „A Korán a jövő” témában. Az ok ezúttal az volt, hogy Svédországban egy iszlámellenes férfi nyilvánosan elégette a Koránt. A demonstrálók a Szövetségi Köztársaságot  „az iszlám rágalmazásával”, „a muszlimok démonizálásával” és „kényszeres asszimilációjával” vádolták.

Legutóbb, múlt csütörtökön, az MI több száz tagja és támogatója találkozott Hamburg Allermöhe kerületében található „Elite Event House”-ban - írja a Bild.
A hamburgi Alkotmányvédelmi Iroda arra figyelmeztetett, hogy a közel-keleti konfliktust elsősorban új fiatal tagokkal való kapcsolatfelvételre és azok toborzására használják fel.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője, Torsten Voß a BILD-nek azt mondta: „A Muslim Interactive azért veszélyes, mert az ilyen események hosszú távon növelhetik az iszlamisták számát. Az MI a betiltott „Hizb ut-Tahrir – Islamic Liberation Front” nevű szervezet fiatal és menő utódszervezete. A biztonsági hatóságok tapasztalt bennfentesei így fogalmaznak: „Ezek radikális pop iszlamisták, akik az interneten keresztül szólítják meg a fiatalokat.”

Egy Raheem B. nevű fiatalember a hamburgi szervezet egyik fő figurája, továbbra is jelen van az Instagramon, és követői száma meghaladta az ötezret. A szakértők nem lepődnek meg azon, hogy a hamburgihoz hasonló propagandaeseményekre az iszlám böjt hónapja, a ramadán idején kerül sor: „Az esti iftár étkezést (a böjt megtörését) gyakran használják ilyen összejövetelekre.”  

De miért nem tiltják be az ilyen megkérdőjelezhető iszlamista találkozókat? A válasz: mert a Muslim Interactive nincs betiltva, és a találkozók zártkörűnek minősülnek. Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, Herbert Reul (CDU) már tavaly novemberben szorgalmazta a csoport betiltását, de mivel Nancy Faeser (SPD) szövetségi belügyminiszter eddig semmit sem tett, a Muslim Interaktiv iszlamista szervezet továbbra is agitálhat Izrael és az egész Nyugat ellen Hamburg közepén.

A szírek teszik ki a veszélyes külföldi származású iszlamisták legnagyobb csoportját Németországban, derül ki a szövetségi kormány válaszából, amit az AfD képviselőjének kérdésére korábban adtak. Rendőrségi információk alapján sok szír iszlamista Németországba érkezése után radikalizálódott.

Az adatok szerint  összesen 330 fenyegetést jelentő személy volt a hatóságok látókörében, akik vallási fanatizmus miatt jelentettek veszélyt a német társadalomra. A németek és kettős állampolgárok mellett a szír, iraki, orosz és török radikális iszlamistákat azonosítottak, mint potenciális elkövető.

A német rendőrség azt is megállapította, hogy

a szír iszlamisták általában nem külföldön radikalizálódtak, hanem Németországba érkezésük után.

A szakértők szerint ennek az oka, hogy a Németországba érkezők gyakran elszigetelődnek az idegen környezetben. Sok esetben probléma, hogy nem olyan élet vár rájuk az országban, mint amire számítottak, és nem tudnak integrálódni vagy nem integrálják őket megfelelően a társadalomba.

A rendőrség azokat a személyeket tekinti fenyegetésnek, akikről feltételezik, hogy politikai indíttatásból erőszakos cselekményeket követhetnek el, akár terrortámadásokat is. Őket a hatóság nyilvántartja, megfigyelheti, és amennyiben szükséges felülvizsgálhatják a menedékjogi státuszukat is. A megfigyelésnek a célja a veszélyek elhárítása vagy büntetőeljárás kezdeményezése. Erről Stefan Goertz, a Szövetségi Alkalmazott Tudományi Egyetem biztonsági kutatója ír “Terrorism Defense” című könyvében.

A fenyegetést jelentős személyeken kívül a rendőrség szemmel tartja az úgy nevezett „releváns személyeket” is. Ők azok, akik közvetetten jelentenek fenyegetést, akár azért, mert részt vesz a bűncselekmények előkészítésében, vagy egy-egy csoport vezetőjeként tűnik fel.

Németországban az iszlamista fenyegetéseket a szövetségi kormány szerint tudományosan kidolgozott rendszer, az RADAR-iTE szerint osztályozzák. Ez a rendszer egyfajta útmutatóként szolgál, amelynek segítségével megvizsgálják az iszlamista fenyegetéseket a lehetséges kockázatok szempontjából. Ez az eszköz 2017 óta létezik. Ha a rendőrök egy adott személyt akarnak értékelni, különböző kritériumok állnak rendelkezésükre. Például az “erőszakos viselkedés”, “fegyverkezelés” vagy “pszichológiai rendellenességek” alapján a tiszteknek képesnek kell lenniük a fenyegetések értékelésére.

 

origo.hu

Egyenként töröm el az összes ujjadat, Magyar Péter embere így fenyegetett meg egy újságírót

ripost.hu

Ezzel vége? A legrosszabbat jósolta az időutazó, nincs sok hátra

borsonline.hu

Megsúgták az égiek: hamarosan extra pénz üti a kezét ennek az 5 csillagjegynek

magyarnemzet.hu

Az orosz nukleáris radarrendszerre mért ukrán csapás megijesztette a Nyugatot + videó

ripost.hu

Megmondta a véleményét Szoboszlairól a Liverpool legendája

magyarnemzet.hu

Csipes és Kozák: úgy zárult le az affér, ahogy megjósoltuk

ripost.hu

Most jött: robbanás történt Magyarországon, nagy a baj

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. május 25-31.: Felhőtlen öröm és vidámság

ripost.hu

Magyar Péter édesapja meglopta, zsarolta, késsel fenyegette a saját rokonát

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

ripost.hu

Most jött a hír: tömegkarambol történt, ezekben a percekben is mentenek

ripost.hu

Egyre rosszabb a helyzet: Harry herceg már egy szobában sem akar tartózkodni testvérével

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

NATO különleges küldetés indulhat Ukrajnában: mi áll a háttérben?

POLITIK

Hajléktalanok vertek tábort a Mariahilfer Strassén Bécsben

POLITIK

Újabb 100 milliárd eurót pumpálnának a háborúba, már Trump győzelmére készülnek

POLITIK

Három ukrán férfi nyilatkozott: A háborút nem lehet túlélni

POLITIK

Putyin: Az ukrán hadsereg nem tudja megfordítani a háború menetét

POLITIK

Donald Trump: Orbán Viktor nem akar háborút, én sem akarok

POLITIK

Magyar választók adatai Soros támogatóinak cseh cégénél

POLITIK

A háború fokozódik. Belgium 30 vadászrepülőt ad Ukrajnának