Létrehozva: 2024.07.21.
Módosítva: 2024.07.21.

Összeesett a nyugdíjas a tatabányai üzletben, ezt tették a vásárlók - Kifakadt a Lidl alkalmazottja

Az első munkanapját az üzletben töltő eladó elképedt a többi vásárló közönyösségén, illetve bámészkodásán, miközben a mentősök egy rosszul lett idős ember életéért küzdöttek. Az újraélesztés szerencsére sikeres volt.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire veszélyes a hetek óta tomboló hőség, valamint azt sem, hogy mennyire fontos minden óvintézkedést megtenni azért, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a kánikula. Sajnos, ezzel együtt is óhatatlanul előfordul, hogy rosszullétek történnek a pokoli időben. Ez történt Tatabányán is, ahol egy idős férfi esett össze a Szent Borbála úti Lidl kasszájánál, még július 18-án. A kiérkező mentősök a boltban küzdöttek az életéért, erre az időre pedig az üzletből kiküldték a vásárlókat.

újraélesztés
A kiérkező mentősök mentették meg a tatabányai üzletben rosszul lett idős bácsi életét, miközben a többi vásárló zsörtölődött Fotó: Gé

Az üzlet egyik eladója éppen az első munkanapján szembesült ezzel a szituációval és a Threads nevű közösségi portálon osztotta meg, hogy mennyire elkeserítő volt azt látni, ahogy a többi vásárló reagált a történtekre.

 

Zárás előtt pár órával ájult el a kasszámnál egy ember. Sokkoló volt számomra az eset és az is, ahogyan a többi vásárló viselkedett. A legtöbben morogtak, hogy már felpakoltak a pénztárszalagra, míg mások az üzlet kiürítése közben és után is az ablakokra tapadva bámulták az eseményeket, ahogy a 3 mentős és egy ápoló a bácsi életéért küzdött. Köztük 6-10 éves gyerekek is a szüleikkel együtt

 – írta bejegyzésében az áruház alkalmazottja.

Ami ennél is elkeserítőbb, hogy a később érkezők között is voltak, akik nem értették, hogy miért nem mehetnek be vásárolni, miközben egy embertársuk élet és halál között lebegett a vásárlótérben.

 

Mi dolgozók, sorban beálltunk az üveg elé, hogy ne lássanak be a bámészkodók, akiknek addigra már többször is jeleztük, hogy már nem fogunk kinyitni, menjenek haza! Ezek után valaki elhintette, hogy ha ott tudunk ácsorogni, akkor akár kasszázhatnánk is, hogy be tudják fejezni a vásárlást.

 

A bolt eladója azzal zárta a bejegyzését, hogy nem érti, hová lett az emberekből az empátia és az emberség. Kiemelte ugyanakkor a két ápoló áldozatos munkáját és az egyik fiatal vásárló gyorsaságát, aki kihívta a mentőket. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a sikeres újraélesztést követően kórházba szállították az idős férfit.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek