Létrehozva: 2024.07.06.

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a három vármegyére lecsap

Megint nem lesz hozzánk kegyes az időjárás. Mutatjuk, miért!

Az utóbbi napok időjárására nem lehet panasz! Igazi strandidő volt, és a csapadék miatt sem kellett aggódnunk. Ráadásul van egy jó hírünk: a következő időszakban sem kell tartanunk záportól, zivatartól, esőtől. Jöjjenek a részletek!

nyár napsütés napszemüveg hőség meleg
Marad a pokoli meleg (Fotó: Pexels)

Szombaton csak fátyolfelhők szűrik a forró júliusi napsütést, nem lesz eső. Többfelé megerősödik a déli szél. Országos hőség várható 30-36 fokos maximumokkal – olvasható a Köpönyeg meteorológiai portál legfrissebb előrejelzésében.

A folytatásban is igazi strandidő lesz

Vasárnap szintén túlnyomóan napos, igazi strandidő lesz. ÉNy-on estefelé előfordulhat zivatar. 32 és 37 fok közötti kánikula valószínű.

Hétfőn reggel északon előfordulhat zápor, napközben azonban ismét sok napsütés várható. Az ÉNy-i szél átmenetileg megerősödik. 31-32 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden és szerdán tovább folytatódik a nyaralóidő, sok napsütéssel, 34-35 fok körüli országos hőséggel. Az ÉK-i szél néha megélénkül majd.

Már szombattól gondot okoz a meleg!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga riasztást adott ki 3 vármegyére (Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Győr-Moson-Sopron vármegye) a hőség miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat szombaton.

Időjárás előrejelzés riasztás hőség
Fotó: met.hu

Még magasabb fokozatba kapcsol a kánikula

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján elrendelte a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást az ország egész területére július 7-től július 12-ig. Az NNGYK és a Katasztrófavédelem figyelmeztet, hogy a gyermekeket, háziállatokat egy percre sem szabad a parkoló autóban hagyni. A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek