Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.22.

2 táv, 27 fokos víz, 150 vitorláshajó, 11 ezer úszó – A Lidl Balaton-átúszás képekben – Galéria

Az idei próbatétel alkalmával az volt a legnagyobb nehézség, hogy a Balaton közepén nagy volt a hullámzás, számoltak be a 42. Lidl Balaton-átúszás résztvevői. A vasárnapi rendezvényen egy órára le is állították délben az indítást, ekkor még kilencszázan vártak a rajtra. Végül több mint 11 ezren értek célba.

A tavalyinál is több embert, összesen 11 ezer úszót motivált idén a Révfülöp és Balatonboglár közötti táv a magyar tengeren: ennyien vágtak neki a 42. Lidl Balaton-átúszásnak, hogy aztán a célba csapva kijelenthessék: megúsztam! A rutinosabbak 5,2 kilométeren, míg a magukban kevésbé biztosak a fele távon bizonyíthattak.

42. Lidl Balaton-átúszás
Bár a biztonság kedvéért a tervezettnél egy nappal később, de idén is megrendezték a Balaton-átúszást a magyar tengeren Fotó: RONASIFOTO / Budapest Sportiroda

 

Sokszor mondjuk, hogy ez egy legyőzhető kihívás, tulajdonképpen kortól, nemtől, testalkattól függetlenül bárki képes lehet rá. Örülünk, hogy olyanok is rengetegen voltak a 42. Lidl Balaton-átúszás mezőnyében, akik életükben először próbálkoztak. Bízom benne, hogy ők is és a rutinos úszók is felejthetetlen élményekkel gazdagodtak

 – mondta Kocsis Árpád a szervező, Budapest Sportiroda ügyvezetője.

Profi versenyzők és szabadidő-sportolók egyaránt ott voltak a mezőnyben, ahonnan idén sem hiányozhatott a 70 éves budakeszi nyugdíjas, Gurbán Béla, aki 1979 óta egyetlen Balaton-átúszást sem hagyott ki, idén tehát már 42. alkalommal teljesítette az 5,2 kilométert. Jó példát mutatva ott úszott még a mezőnyben – mások mellett – Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős államtitkár, de a résztvevők nemsokára elmondhatják magukról, hogy együtt tempóztak egy űrhajóssal is, miután Kapu Tibor, a Hunor Programban kiválasztott leendő asztronauta is vízbe ugrott a mintegy 150 vitorláshajó segítségével kialakított úszófolyosón.

Idén is népszerű volt a Balaton-áthúzás, melynek keretében SUP-on is teljesíteni lehetett az északi és déli part közötti 5200 métert.

Nézd meg a 42. Balaton-átúszáson készült galériánkat a képre kattintva!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek