INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.22.

Varga Mihály: 80 milliárdos büntetés helyett 700 milliárdos költségtérítés járna Magyarországnak

Magyarország a többi tagállam helyett is finanszírozza a határvédelmet.

Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta: továbbra is azt szeretnék elérni, hogy Brüsszel vegye napirendre a határvédelem szempontjából felmerülő magyar költségeket, amelyek nagyjából kéthavi nyugdíjkiadásban mérhető szintre emelkedtek.

Az elmúlt 9 évben a határvédelemre fordított költségekből csupán egy százalékot vállalt át az Európai Unió. A fennmaradó részt a magyar emberek fizetik a többi uniós ország helyett is. Fotó: Rosta Tibor /  MTI

A tárcavezető ennek érdekében meghívta Johannes Hahnt, az uniós költségvetési biztost, hogy látogassa meg a déli határnál felállított védelmi rendszert. Varga Mihály később arról számolt be, hogy a korábban megbeszéltekkel szemben a biztos csak Budapestig hajlandó eljönni, a vita tárgyát képező déli határkerítéshez már nem.

A határvédelem biztosítása folyamatos költséget jelent a magyar állampolgároknak, 2015 óta számított kiadásaink az idén meghaladják az 1,8 milliárd eurót (700 milliárd forintot), ennek alig több mint 1 százalékát, 8 milliárd forintot fizette az Európai Unió.

- jelentette ki az interjúban Varga Mihály, aki szerint nem 80 milliárdos büntetés, hanem 700 milliárd forintos költségtérítés járna Magyarországnak.

Mint ismert, Magyarország nem volt hajlandó az elmúlt 10 évben sem a Soros-tervet, sem az Európai Bizottság által eldöntött migrációs paktumot végrehajtani, Brüsszel kezdeményezte Magyarország megbüntetését. Az Európai Unió Bíróságához fordultak, amely a múlt héten be is jelentette, hogy megszületett az ítélet: az Európai Bizottság javaslatához képest 70-szer akkora bírságot sóztak a nyakunkba. Magyarországot 200 millió euróra (kb. 80 milliárd forint) és további napi 1 millió euró (kb. 400 millió forint) megfizetésére kötelezték.

Soros György bírósága hozta meg a Magyarország megbüntetéséről szóló ítéletet

- jelentette ki Orbán Viktor egy korábbi interjújában. A miniszterelnök vérlázítónak nevezte azt a brüsszeli döntést, hogy az Európai Unió bírósága 80 milliárd forintra bünteti hazánkat az uniós bevándorlási politika megsértéséért. Orbán Viktor kiemelte: a brüsszeli buborék tele van Soros György embereivel, ez igaz az Európai Parlamentre, az Európai Bizottságra és az igazságszolgáltatásra is.

A kormányfő hangsúlyozta: a Soros-tervet valósítja meg Brüsszel, az ítélet pedig azt bizonyítja, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns emberei az igazságszolgáltatásban is jelen vannak. Orbán Viktor leszögezte, Soros György terve az, hogy be kell hozni évente egymillió migránst Európába, hogy a kontinensünkön kevert népesség alakuljon ki. 

Hozzátette, a magyar embereket nem érintheti hátrányosan az uniós büntetés.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek