INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.02.

Hétéves csúcson az illegális bevándorlás: 2015-óta több migráns érkezett Európába, mint Bulgária teljes lakossága

Brüsszel tartja a Soros-terv ütemét... A brüsszeli migrációs paktum tovább ront a helyzeten.

A menedékkérők száma Európában  jelentősen meghaladta az egymilliót 2023-ban. Összesen 1,14 millió kérelmet regisztrált az Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége a 27 uniós tagállamban, valamint Norvégiában és Svájcban. Az Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége (EUAA) által közzétett elemzés jelentős változásokat tár fel az EU+ menekültügyi helyzetében.

Illegális bevándorlás
Hétéves csúcson az Európába érkező migránsok száma Fotó: Ujvári Sándor /  MTI

Működik a Soros-terv

Az EU+ országok hatóságaihoz 2023-ban 1,14 millió nemzetközi védelem iránti kérelem érkezett, 7 év óta ez a legmagasabb érték, és az egy évvel korábbihoz képest 18 százalékos növekedésnek felel meg. Beszédes adat az is, hogy a 2015-ös menekültválság kezdete óta 7,647 millió menedékkérő érkezett Európába, valamivel többen, mint ahányan jelenleg Bulgáriában élnek.

Így változott a menedékkérők száma Európában - Fotó: EUAA


A migrációs helyzetet értékelve Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: Kiderült, hogy több mint egymillió ember kért menekültstátuszt tavaly az Európai Unióban, és a nyílt társadalom programja szerint évente pont ennyi illegális bevándorlóra van szükség Európában, tehát az EU "tartja a Soros-terv ütemét".
 

Mint ismert, Soros György 2015-ös migrációs tervezetének első pontja szerint az EU-nak az előrelátható jövőben évente legalább egymillió menedékkérőt kell befogadnia. Ennek költségeit méltányosan kell elosztani. A megfelelő finanszírozás érdekében minden egyes menedékkérő esetében 15 ezer eurót kell biztosítani az első két év mindegyikére azért, „hogy fedezni lehessen a lakhatás, egészségügyi ellátás és az oktatás költségeit – és azért, hogy a menekültek elfogadását vonzóbbá lehessen tenni a tagországoknak.”


Bakondi emlékeztetett: 2015 volt az az év, amikor megjelent a tömeges illegális migráció. 2015 óta Nyugat-Európában súlyosan romlott a közbiztonság, véres terrortámadások történtek, nőtt a nők elleni nemi erőszakok száma, nagyvárosi gettók alakultak ki.  A főtanácsadó szerint az EU új migrációs paktuma nem fogja növelni a biztonságot, és vannak olyan elemei, amik ellentétesek a magyar emberek akaratával, például a kvóták szerinti elosztás. Rámutatott: kilencmillió forintot kellene fizetni minden egyes migráns után, akit nem fogadunk be, "válsághelyzet" esetén pedig felső határ nélkül dönthetnek arról, mennyit kell befogadnunk, és nyugat-európai szintű ellátást biztosítani a számukra.

Mire utalnak még a statisztikai adatok?

Németországba 334 000 ezer kérelem érkezett, Franciaországba 167 000, Spanyolországba 162 000, Olaszországba pedig 136 000. Ez a négy ország kapta tavaly az összes kérelem több mint kétharmadát. Továbbra is a szíriaiak nyújtották be a legtöbb kérelmet, az afgánok a második legnagyobb kérelmező csoport. Az év vége felé, a Hamász terrorszervezet Izrael elleni terrortámadása, és az arra adott válasz óta palesztin kérelmek számának növekedése is megfigyelhető volt.

Terroristagyanús emberek jönnek, egyre többször fegyverekkel

Visszafordíthatatlan következményei lesznek annak, ha nem lesz irányváltás a brüsszeli migrációs politikában - jelentette ki Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A kormány azért jelentet meg online hirdetéseket más országokban, mert minden eszközzel szeretné felhívni a figyelmet a déli határainknak kialakult helyzetre. 

Csak tavaly 173 ezer bevándorló próbált bejutni Magyarországra. Terroristagyanús emberek jönnek, egyre többször fegyverekkel, és egyre több alkalommal támadnak a határt védő rendőrökre. "Fel akarjuk hívni a figyelmet arra, hogy miközben Magyarország kettőzött erővel védi a határt, semmiféle pénzügyi támogatást nem kapott az uniós határokat is védő kerítésre. A véglegesítés alatt lévő uniós migrációs csomag csak súlyosbítja a helyzetet. Életbe léptetné a migránsok kötelező elosztását, és felülírná a Magyarországon érvényben lévő szigorú menekültügyi eljárásokat. Ha továbbra is százezrek érkeznek ellenőrizetlenül, annak súlyos biztonsági, gazdasági és társadalmi következményei lesznek" - ismertette a magyar kormány álláspontját Dömötör Csaba.
 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Max Verstappen egy másik világsztárra cserélte a barátnőjét

origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

vg.hu

Videó: kétszer is landolt Magyarországon a világ legnagyobb repülőgépe – rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi

INSIDER

Aggodalom: visszakerült a kórházba a magyar kislány, akit kiságyában harapott meg egy patkány