Létrehozva: 2024.03.23.

Életéért küzd a Margit kórházban Kovács Ádám, tüdejének már csak 17 százaléka működik

Ádám mindig másokon segített, de most ő szorul segítségre. Tüdejének már csak 17 százaléka működik, és most tüdőembólia gyanújával fekszik a Margit kórház kardiológiai osztályán.

Kovács István Ádám egy igazi földre szállt angyal. Halálos kórral küzd, mégis arra tette fel az életét, hogy segítsen. Célja, hogy a cisztás fibrózisos gyermekek életét szebbé tegye. Létrehozta az "Egy Tábla Szeretet" mozgalmat, melynek célja, hogy minél több beteg gyermek életébe becsempésszen egy ki boldogságot. Mozgalma 13 éve működik. Pénzt nem gyűjt, csak tárgyi adományokat: csokit, popsitörlőt, lázmérőt és egyéb szükséges eszközöket.

Az utóbbi időben már csak az oxigénpalackkal tud létezni, és csak néhány lépcsőfok az amit meg tud mászni.  Fotó: Faludi Koppány

Örömöt szeretnék szerezni a gyerekeknek. De nagyon fontos, hogy hasznos adományokat is szerezzünk, amik segítik a gyógyítást.

- mondja a csupa szív férfi, aki még akkor is segíteni akar, mikor ő szorul igazán nagy segítségre. Hiszen az életéért küzd nap mint nap és az állapota csak egyre romlik.

Ádám élete 2010-ben változott meg. Egy építkezésen dolgozott, mikor vért köhögött fel. Ekkor a Korányi kórházba szállították, ahol a vizsgálatok során megállapították, hogy egy emberfej nagyságú daganat van a tüdejében. A műtőasztalon azonban kiderült, hogy az őt diagnosztizáló orvos tévedett. Nem daganata, hanem légmelle volt. 

Tüdeje összeomlott, és az alsó lebenyt el kellett távolítani. De ezt követően újabb komplikáció miatt állapota rosszabbodott. A beavatkozás során öt oldalbordájának a felét el kellett távolítani, majd néhány hét múlva újabb műtétre került sor, ahol pedig hátának egy részét távolították el, hogy megmaradt tüdeje működni tudjon. Ádám megpróbáltatási még ezzel sem értek véget. Néhány évre rá vértranszfúzió során heptitis C-vel fertőzött vért kapott. Az erős gyógyszerek a máját is tönkretették. Állapota annyira leromlott, hogy tüdő transzplantációját elutasította a bizottság. Úgy vélték, hogy a kísérőbetegségek miatt az új szerv kilökődésének veszélye nagyon magas.

Az orvosok szerint már nincs sok hátra, maximum néhány évet jósolnak neki, de Ádám küzd az életéért. Nem adja fel. Bár helyzete most sem fényes, mert tüdőembólia gyanújával fekszik a Margit kórház kardiológiai osztályán.

Kezelőim mindent megtesznek értem, és nagyon bízom benne, hogy az állapotom ismét egy kicsit jobbra fordul és még elhagyhatom a kórházat. Hiszen annyi feladat vár rám, hiszen továbbra is segíteni szeretnék a rászoruló beteg gyermekeknek. 

- sóhajt fel a bohócdoki, aki nem adja fel. Utolsó erejéig segíteni fog, de most ő szorul segítségre. Az utóbbi időben már csak az oxigénpalackkal tud létezni, és csak néhány lépcsőfok az amit meg tud mászni. Attól fél, hogy ha állapota tovább romlik, akkor már teljes oxigéntámogatásra lesz szüksége, és az ágya lesz a börtöne, és dolgozni sem fog tudni. Pedig a keresetére hatalmas szüksége van, mert abból fizeti ki a szobát, amit bérel, ráadásul a szükséges gyógyszerek kiváltása is gondot jelent a beteg ember számára.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szentkirályi Alexanda: Milyen nyelven folyt a tárgyalás főpolgármester úr?

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

hirtv.hu

Nyilvánosan beismerte Karácsony, hogy meg sem mozdulhat Gyurcsányék nélkül + videó

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Orbán Viktor üzent: „Budapesten változás kell!”

INSIDER

Vitályos Eszter: sorsdöntő választás lesz június 9-én Magyarországon

INSIDER

Váratlan bejelentés érkezett az üzemanyagárakról - Videó

INSIDER

Menczer Tamás: Csak a béke, csak a Fidesz - Videó