INSIDER

Szerző

Létrehozva: 2023.10.13.
Módosítva: 2023.10.13.

Orbán Viktor: Megvédjük a magyar embereket!

Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt, itt nem lesz terrorpárti tüntetés.

Ahogyan arról a Ripost is beszámolt, nagyon rossz most a helyzet Izraelben. Az ukrán-orosz konfliktus mellett egy újabb országban robbant ki a háború, ahol ráadásul szintén tartózkodnak magyarok. A magyar állam nagy gondot fektet arra, hogy folyamatosan menekítsék a magyarokat, de nagyon sok ember van veszélyben az országban, és máris sok az áldozat. Ezzel kapcsolatban beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. 

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tett

A terror elfogadhatatlan

- kezdte gondolatait a miniszterelnök, és kiemelte, hogy ilyenkor az ember mindig az áldozatok oldalán áll, s imádkozni kell értük. Ilyenkor látja a politikus, hogy milyen értékes a béke és a biztonság, és felhívja a figyelmet arra, hogy a békéért dolgozni kell.

Magyarország mindig is a terror ellen volt

- emelte ki, s hozzátette, hogy hazánk folyamatosan jelen van a nemzetközi terrorellenes szervezetekben.

"Ki kell hozni minden magyart"

A miniszterelnök kiemelte, hogy jelenleg nincs olyan információ, ami szerint magyar áldozatok is lennének. Sok nép fia elhunyt, de magyar nincs az áldozatok között. Ugyanakkor folyamatosan szállítják ki onnan a honfitársainkat. Orbán Viktor szerint terrortámadás érte Izraelt, és a magyar diplomácia jóllehet elismeri, hogy az izraeli politikusoknak joguk van megakadályozni, hogy újabb terrorcselekmény történjen, azt nem támogatjuk, hogy háború alakuljon ki.

Trump idején nagyon sokat javult az arab-izraeli kapcsolatrendszer

- emlékezett vissza a miniszterelnök. Már éppen kezdtek jó irányba menni a dolgok, a helyzet azonban változott. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Nyugat-Európában több helyütt is szimpátiatüntetést rendeztek a terroristák mellett, ami abból ered, hogy ellenőrzés nélkül engedték be a migránsokat. Magyarországon azért nem alakult ki ilyen borzasztó helyzet, mert 2015-ben helyén volt az eszünk, megépítettük a kerítést és nem engedtünk be migránsokat. Ez azért is nagyon fontos, mert Magyarországon él Európa egyik legnagyobb zsidó közössége, akiket meg kell védeni. Őket is veszélyeztetné, ha hazánkba terrorpárti migránsok lettek volna beengedve. 

Magyarország és Lengyelország ellenszavazata ellenére is megszavazták a migránspaktumot

Brüsszelben vakok

- mondta Orbán Viktor, kitérve arra, hogy a migránsokat továbbra is ellenőrizetlenül engedik be, s most arra kötelezik Magyarországot, hogy egy tízezres tömeget befogadó migráns-gettót hozzunk létre, és ide telepítsük le őket.

Egyetlen modell vált be, ez a magyar. A magyar határon nem lehet ellenőrizetlenül belépni. Itt nincsenek migránsok. Zéró. És nem is lesznek. 

Ahelyett, hogy Brüsszel átvenné a mi jól működő stratégiánkat, inkább támadják és megpróbálják lerombolni, amit felépítettünk. Ez ellen politikailag kell védekeznünk, sőt Brüsszelben politikai változást kell kieszközölni: 

a mostani vezetőknek távozniuk kell.

Brüsszel nem segít, hanem rombol.

 Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyugat-európai polgárok nagyobb része velünk ért egyet, és ők is olyan helyzetet szeretnének, mint amilyen Magyarországon van. Ezt Brüsszel is tudja, mégis szembe mennek a saját népük akaratával. Csak Magyarországon kérdezték meg a népet, hogy mit szeretnének migráns-ügyben, más országok kizárták a polgárok akaratát. 

12 % alatt az infláció

Abban reménykedhetünk, hogy 10% alá kerül az infláció. A jegybank ilyen nehéz gazdasági helyzetben nem volt elegendő az infláció megállításához, ezért a kormánynak be kellett avatkoznia. Emiatt 17 százalékról lementünk 12 százalékra. Ugyanakkor a gazdasági növekedést is szorgalmazták, Orbán Viktor azonban rájött, hogy a kettő együtt nem megy.

2023 az infláció letörésének éve, 2024 pedig a gazdasági növekedés éve lesz. A kettő együtt nem megy, de jövőre már a gazdasági növekedésre fókuszálunk. 

A hazai gazdaságot mindazonáltal más országok helyzete is befolyásolja, ezért a miniszterelnök igyekszik a lehető legjobb gazdasági kapcsolatokat kialakítani. Beruházásokról kell gondoskodni, majd a termékeket el kell adni. Ezt a célt szolgálta a georgiai látogatás. Grúziában Magyarországhoz hasonló politikai berendezkedés van, ezért velük érdemes kapcsolatot építeni. Azerbajdzsánban előállított zöldenergiát akarunk Grúzián keresztül Európába hozni, ezt néhány év alatt meg lehet valósítani - ismertette a kormányfő. Ez a legfontosabb program, és a kormányfő reméli, hogy az unió ennek nem tesz keresztbe. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

mandiner.hu

Jönnek a viharok, ha ilyen tetője van, érdemes figyelnie

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

travelo.hu

Mától nem látogathatjuk hazánk egyik legismertebb barlangját

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!

INSIDER

„Meg kellett szülnöm a halott fiamat” – Halálos kórral küzd Dia, a négygyermekes anyuka

INSIDER

Ez már több, mint szájkarate, egymásnak feszül a két atomhatalom

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk