Létrehozva: 2023.09.17.

„Ez az út nagyon hosszú, de rendkívül élvezetes is" – profi testépítő lett a 24 éves békéscsabai lány

Bohus Regina hat éve foglalkozik testépítéssel versenyszerűen, előtte erőemelő volt. A 24 éves békéscsabai lány azóta profi kártyát kapott, Dániában pedig a legjobb női versenyzők között negyedikként végzett.

Hosszú évek, edzés, diéta és sok-sok lemondás, a végén viszont mindent megér dobogón állni a versenyek végén – ez a testépítés, amit a békéscsabai Bohus Regina közel hat éve űz versenyszerűen. A 24 éves fiatal lány számára sosem volt ismeretlen a műfaj, hiszen korábban erőemelő volt, februárban pedig kézhez vehette a gyógytestnevelő-testnevelő és egészségfejlesztő mesterdiplomáját is. A délalföldi lány vallja: az év minden napján tudja kamatoztatni azt, amit magáról tanul a felkészülések alatt, hiszen mentálisan és fizikailag is komoly munka van a versenyek mögött.

Regina nagyon szeret sütni, főzni és a művészetek is érdeklik. Fotó: Bohus Regina

A testépítéshez következetesnek, kitartónak és türelmesnek kell lenni 

A tónusos és szép, sportos test mögött valójában hosszú évek munkája áll, amit pontosan tud az, aki már járt edzőteremben. A folyamatos edzés és rendszeres diéta mellett mentális téren is topon kell lenniük a versenyzőknek, a felkészülés pedig minden versenyzőnél más. Regina a versenyek előtt 14-16 hétig diétázik, de mivel testépítő edzőként és trénerként dolgozik és szinte folyamatosan készül a versenyeire, így egész évben gyúr. Nem is hiába, hiszen a 24 éves sportoló rangos nemzetközi versenyeken méretteti meg magát, elképesztő eredményekkel. 

„Tavaly több nemzetközi versenyen is részt vettem, és mindig kiemelkedő helyen végeztem, amire rendkívül büszke vagyok. Voltam Varsóban, Bukarestben és Koppenhágában is. Az utóbbira vagyok a legbüszkébb, mert Dániában sikerült megszereznem a profi kártyát és aznap a profik között 4. helyezést értem el nagyon nagy női versenyzők mellett" – mesélt sikereiről a fiatal versenyző, aki idén profi testépítőként szeretné megmérettetni magát Európában. 

„Mindig igyekszem tanulni az előző hibákból és egy új, jobb diétát megálmodni, természetesen jobb formával, mint azelőtt" – tette hozzá.

Azért szeretem a testépítést, mert iszonyatosan érdekes látni, ahogy az emberi test átalakul. Nagyon sok energiát kivesz egy-egy verseny, így addig megyek, amíg mentálisan és fizikálisan is jól érzem magam ebben

– vallott céljairól Regina, aki sosem gondolta volna, hogy a testépítésben lesz majd sikeres. A sok elismerés mellett azonban lemondásokkal is jár ez a sport, hiszen a versenyek időpontjához és a diétához is időzíteni kell olykor a programokat. Regina szerint azonban olyan családdal és barátokkal, mint az övé, minden lehetséges. 

A női versenyzőknek bikiniben kell megmutatniuk az izmaikat. Fotó: Bohus Regina

A testi-lelki egyensúly mindenek felett

A békéscsabai testépítő szerint a testi felkészülés mellett ugyanolyan fontos a mentális tréning is, hiszen nem csak az izmoknak, de a léleknek is bírnia kell a terhelést. 

Az általános sportelméleti, pszichológiai és fizikai képességek fejlesztését igyekszem képviselni. És ez nemcsak a testépítés. Az én szemléletemet bármilyen sportágba bele lehet illeszteni

 – mesélte a sportoló, aki azt tanácsolja azoknak, akik hasonló eredményekre vágynak a testépítés terén, hogy legyenek türelmesek, kitartóak és következetesek. 

Következetesen építsék fel a hetet, hónapot, félévet és évet, mind étel, edzés és mentális tréning szempontjából. Egy olyan edzőt válasszanak, akinek a stílusa és szakmai hozzáértése kielégíti az igényeiket, és ne féljenek nemet mondani, ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt elképzelték. Ez az út nagyon hosszú, de rendkívül élvezetes is, és rengeteget tanulhat az ember saját magáról és a környezetéről"– zárta gondolatait a testépítő, aki idén budapesti versenyen is indul, de az ország határain kívül is öregbíti majd hazánk hírnevét. 

 

origo.hu

Euro 2024: Portugália-Csehország összefoglaló

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

borsonline.hu

Leolvasták a szájukról: erről beszélt Katalin hercegné és Károly király

mandiner.hu

Kiderült, miért kapott ki Svájctól a magyar válogatott – gondolta volna, hogy ezen múlt?

life.hu

Ki döntött Katalin hercegné visszatéréséről? Ez zajlott a háttérben

mandiner.hu

Toroczkai keményen odaszúrt Magyar Péternek

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. június 17-23.: Gyújts gyertyát Szent Iván előestéjén

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

Kétperces helyesírási teszt: mennyit találsz el?

ripost.hu

Most jött a szörnyű hír: kisiklott egy vonat Magyarországon, zajlik a mentés

ripost.hu

Vérfagyasztó jóslat: ekkor borult teljes sötétség az emberiségre

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel bosszúja: Mi védjük Európát, mégis gigabüntetést kaptunk

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

Újabb riasztás, brutális erővel tör be a kánikula az országba

INSIDER

Rendőrök jelentek meg a 4 éves újbudai lány szülinapján: „Sírógörcs tört rá”

INSIDER

Újabb hatalmas elismerést zsebelt be Karikó Katalin

INSIDER

Elítélték a legalacsonyabb magyar betörőt - 73 évesen ennyit kapott