Létrehozva: 2022.10.14.
Módosítva: 2022.10.15.

Izomparádé Budapesten, nemzetközi versenyt rendeznek

Izmos lesz a hétvége Csepelen, hiszen a KIMBA sportcsarnokban kerül megrendezésre az edzőtermi sportok globálisan elismert csúcseseménye a FITPARADE. Versenyző létszámrekord és óriási izgalmak várhatók, hiszen 9 IFBB Pro Card és vele együtt a profivá válás a tét. 20 éves a Fitparádé, ahol ismét emelik a tétet a rendezők, mert 3 IFBB Pro verseny is szerepel a programban.

Reggel kilenckor a Blade Sport NPC Regional versenyeken indulnak az izmosabb, majd a wellness aztán a bikini kategóriának megfelelő fizikumú hölgyek. Utána az IFBB Pro Qualifier versenyen ugyanezen kategóriákban szombaton 6 IFBB Pro státuszért folyik majd a küzdelem. Az újdonsült profi Wellness és Figure Pro versenyzők pedig még aznap este indulhatnak a Mr Olympia kvalifikációs Kökény Classic Wellness Pro és Katalin Jasztrab Figure Pro versenyeken, amihez magyar profi versenyzők Kökény Béla és Jasztrab Katalin adták a nevüket.  
 

Jasztrab Katalin, a Pro Figure névadója Fotó: Fitparádé

Vasárnap a férfi versenyzőkért szurkolhat a publikum. Testépítés, Classic Physique, Men’s Physique kategóriákban szintén az NPC Regionalon kezdenek, majd az IFBB Pro Qualifieren 3 Pro kártya nyerhető meg. Közülük pedig a klasszikus fizikumú abszolút bajnok az Mr Olympia kvalifikációs  Fashion Street Classic Physique Pro versenyen indulhat s annak esetleges győzteseként akár egyenesen a Mr Olympia színpadára repítheti ez a sporttörténelmi lehetőség. Lévén először lesz IFBB Classic Pro verseny Magyarországon. A versenyek  live streamen  Giles Thomas kommentálásával követhetők.


Magyar profikért is drukkolhatunk: Dr Jánvári Anita Pro Figure, Aysegül Besli Pro Wellness, Nagy Richárd Pro Classic Physique képviseli Magyarországot. 

Esélyes még a gigasztárként jegyzett Classic Pro Molnár Péter „The Freezer” indulása is. Péter már kvalifikálta magát az idei Mr Olympia Classic Pro versenyre, és az angol Arnold Classicon a 212 Bodybuildingben is jól szerepelt. Ha belefér a Classic súlyhatárba pénteken este, akkor versenybe száll a Fashion Street Classic Pro versenyen. Péterrel szombaton is találkozhatnak a rajongók, mert párja Lengyel Vivien a Bikini kategóriában indul s profi kártya megszerzése a cél. Koltai Gabriella az 50. születésnapján döntötte el, hogy versenyezni fog. 3 felnőtt lánya, közül Nagy Bettina többszörös fitmodel világbajnok miatt addig csak a backstageből bámulta a versenyzőket, és a Fitparádén állt színpadra először 10 évvel ezelőtt, és nemrégeiben a 60. születésnapján döntötte el, hogy ismét a színpadon a helye. A versenyre unokái és gyermekei is elkísérik.

Az open, szabadidős rendszerű versenynek -a névhasonlóság ellenére- semmi köze a hazai szakági szervezethez. Az IFBB Pro League 2017-ben leválasztotta az amatőr képviseletet, majd a Forma 1-hez hasonlóan promóteri rendszert alakított ki, és a hazai képviselet vezetésével Buranits Ildikó kapott felkérést. A rangos esemény örökös fővédnöke a kezdetek óta Dr. Deutsch Tamás, a házigazda fővédnök pedig Németh Szilárd a Magyar Birkózók Szövetségének elnöke.  A profivá válás teljes versenyspektruma megrendezésre kerül a jubileumi Fitparádén. 40 országból több mint ötszáz regisztrációra számítanak a szervezők.

Helyszín: Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Budapest, XX. Hollandi út 8. 

Versenykezdés: október 15. és 16. reggel 9 órakor. A Pro versenyek várhatóan este hat után kezdődnek. Napijegy: 10.000 Ft, hat éven aluli gyermekeknek nem kell jegyet venni. További info: www.fitparade.hu

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem fog meglepődni azon, ami Milák Kristóf gyerekkoráról kiderült

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

mandiner.hu

A székelyek Mongóliából származnak, a hunokkal érkeztek a Kárpát-medencébe – török nyelvész a Mandinernek

origo.hu

Keményen nekimentek Berki Mazsinak

mindmegette.hu

Ijesztő adat: ész nélkül iszod? Akkor nem árt felkészülnöd a legrosszabbra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Jönnek a riválisok, egyre nehezebb dolga lesz Szoboszlainak

KIAJOBB

Ezzel minden véget érne, óriási esély előtt áll a Fradi

KIAJOBB

Szoboszlai és társai bosszúra készülnek az ősi rivális ellen

KIAJOBB

„A Paksnak van esélye a bajnoki címre” - Nem lefutott a Fradi elleni rangadó a magyar legenda szerint

KIAJOBB

Ez nagyot szólna, Szoboszlaiéktól csak a szokásos bravúrt várják el

KIAJOBB

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

KIAJOBB

Xavi botrányt okozott, a Barca súlyos kudarcot vallott a BL-ben

KIAJOBB

Hamiltont is lepipálhatja, bődületes fizetéssel csábítják Verstappent