tóth gabi
A döntőig jutott Menyhárt Attila mestercukrász a világ legjelentősebb cukrászati versenyén, pályaműve a csokoládéból megformált Budapest volt.
Gasztronómiai mérföldkő Menyhárt Attila mestercukrász szereplése, aki a világ legjelentősebb cukrászati versenyén, a World Chocolate Mastersen, Párizsban a döntőig jutott. Ezelőtt soha nem sikerült még magyarnak, sőt kelet-európainak sem a legjobb 18 közé kerülnie.
Ami a séfeknek a Bocuse d’Or, az a cukrászoknak a World Chocolate Master, és idén először egy magyarért, Menyhárt Attiláért szurkolhatott az ország. A mestercukrász hónapok óta készült a megmérettetésre, melyre küldetésként tekintett.
A kijelölt témák közül nem véletlenül a locallove-ot (hazaszeretet) választottam. Minden olyat próbáltam beletenni, ami minket, magyarokat híressé tett, tesz, amire mi büszkék lehetünk. Ezért is került az első feladatomba – ahol egy ajándékként adható desszertdobozt kellett készítenem – a világhírű Tokaji Aszúból, illetve a legismertebb magyar parfümőr készítményéből és sok más kiváló magyar termékből
– mesélte Menyhárt Attila lapunknak. Arról is beszélt, hogy a feladatra amolyan országimázsként tekintett, és a második körnél, ahol egy kirakatot kellett készíteni, szülővárosa, Budapest került a fókuszba, amihez 120 kg csokoládét használt fel.
Igyekeztem valamennyi olyan hírességet, nevezetességet megjeleníteni, amiről a magyar főváros jut eszébe az embereknek
– osztotta meg a Borssal a cukrász, aki a Balatont és az Alföldet sem hagyta ki a feladataiból, és elárulta nekünk, hogy nem szomorú annak ellenére sem, hogy nem került a végső döntőbe.
Tiszta lelkiismerettel jöttem haza a versenyről, ami tőlünk telt, azt megtettük, elvégeztük. Persze jó lett volna a dobogóra kerülni, de azt hiszem, a csapatom, illetve én mindent beleadtunk, és öregbítettük a hazai cukrászat jó hírét.