INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Kánikulában is nyerő a Liget: 6+1 hűsítő megoldás vár!

Páraösvények, szökőkutak, patakrendszer, vizes játékok, ivókutak és a Városligeti-tó egyaránt segít a hőség elviselésében.

Szerző Ripost

Élmények sorát kínálja a Liget – gyakorlatilag minden korosztálynak. A sportolni vágyóknak sportpályák és futókör, a gazdik kedvenceinek kutyás élménypark, a családosoknak elképesztően gazdagon felszerelt Nagyjátszótér, a kikapcsolódásra, kultúrára szomjazóknak a Magyar Zene Háza, a Millennium Háza és a Néprajzi Múzeum lehet az elsődleges célpont a nyáron a Városligetben. A hűs lombok alatt mindegyik kényelmesen megközelíthető.

Fotó: Liget-projekt

Ugyanakkor a nyári kánikulában a Liget Budapest Projekt számtalan hűsítő vizes hellyel is segít a felfrissülésben! Íme 6+1 hűsítő megoldás!

1. A Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor felől a Ligetbe lépve egy 160 fúvókából álló szökőkút látványa és párája csökkenti a hőérzetet.

2. Az Ötvenhatosok tere felé haladva, a Néprajzi Múzeum felszínen két páraösvény, a Magyar Zene Háza Zenei játszóterén pedig egy páraösvény segíti a frissülést.
3. A Millennium Háza előtt található Rózsakert Zsolnay-szökőkútjánál kényelmes padokon hűsölhetünk.

Fotó: BALAZS MOHAI / A Liget Budapest Facebook-oldala

4. A mintegy 6 hektáros Városligeti-tó partja és vízibiciklijei is jós szolgálatot tehetnek a hőségben. 

Fotó: A Liget Budapest Facebook-oldala

5. A Városliget legkülönlegesebb növényeit felvonultató ismeretterjesztő parkeleme, a Mőcsényi Mihály botanikus kert, ahol hangulatos patakrendszer és a nyílt vizeket, a mocsári élővilágot bemutató medencék találhatók.

Fotó: A Liget Budapest Facebook-oldala

6. A Nagyjátszótéren zsilipekkel, vizes játékokkal, patakkal felszerelt homokozó segíti a pancsolni vágyókat a felfrissülésben.

Fotó: A Liget Budapest Facebook-oldala

+1. A Liget területén több helyen is ivókutak segítségével olthatjuk a szomjunkat.

 

Varázsligetté válik a Vajdahunyad vára

Augusztus 20-án és 21-én a Szent István Nap keretében Varázsligetté változik a Vajdahunyad vára.

A Tintaló Társulás a cirkusz és a bábszínház varázslatos világába nyújt bepillantást, a Simorág TánCirkusz élőzenével kísért műsorral készülnek, de a szervezők herceg- és hercegnőképzővel is készülnek. A Tűzmadarak Varázslatos vásári mutatványai mellett István és Gizella óriásbábjai, mesekiállítás, cirkuszi játszóház, tekergőtér, előadások, és játékos honvédségi bemutatók sora várja a családokat.

A helyszíni programokról ITT találsz további információkat.
 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!