INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Figyelem: ma még bediktálható a mérőállás!

Itt az utolsó határidő, hétfőn utoljára még be lehet diktálni az aktuális villany- és gázóra-állásokat.

Szerző Ripost

Azért hosszabbította meg augusztus 15-ig a diktálási időszakot az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., hogy minden érintett ügyfelének lehetősége legyen a mérőállást bediktálni az mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat címen elérhető online ügyfélszolgálaton vagy a telefonos ügyfélszolgálaton.

Fotó: Shutterstock

Ezt érdemes tudni a rendkívüli diktálás kapcsán

  •  A mérőóraállás rögzítése lehetséges munkaidőn kívül is, 0-24 órában az online felületen az MVM Next appban. A gáz telefonon a 06 1 237 7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40 számon; az áram pedig a 06 62 565 780 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 82 81 80 számon is bediktálható.
  • A rendkívüli diktálás nem kötelező.
  • Azok is megadhatják mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi mennyiséget.
  • A kedvezményes kereten belül fogyasztó MVM ügyfeleknek nem érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban.
  • Ha az ügyfél augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóra állását, nem éri hátrány, ez esetben becsült érték alapján történik a számlamegosztás. A 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.
  • Érdemes a tényleges mérőállást pontosan bediktálni. Az eddigi fogyasztásától jelentősen eltérő mérőállást a számlázás során a szolgáltató felülvizsgálhatja, és módosíthatja a hálózati elosztó leolvasása alapján.

 

Ennyi a kedvezményes földgáz- és villamosenergia-mennyiség

- áramban 2 523 kWh/év

- 1729 m3/év

 Az energia-árváltozás kapcsán posztolt a kormányszóvivő is

„A magyar kormány Európában egyedülálló módon védi a magyar embereket az elszabadult energiaáraktól. A rezsicsökkentés minden család számára fennmarad az átlagfogyasztás mértékéig. A rezsicsökkentett gáznak és áramnak köszönhetően a háztartások havi közel 181 ezer (évi több mint 2 millió) forintot spórolnak meg”- írta augusztus 2-ai posztjában Szentkirályi Alexandra

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!