INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Ez okozhatta a belvárosi házomlást?

A BRFK nyomozást indított.

Szerző Ripost

Mint a Ripost megírta, leomlott a VI. kerületi, Jókai utca 1. számú ház tetőszerkezetének egy része hétfőn. Úgy tudni, a balesetben négyen sérültek meg: három ember könnyebben, egy pedig súlyosan. Több autó a roncsok alá került, sokan pánikba estek. Nem csoda, több tonnányi törmelék terítette be a járdát, a porfelhő 20 méter magasra csapott fel, és legalább négy autó használhatatlanná vált.

Fotó: Sandor Bankuti

A szomszédos ház építkezése közben hibázhattak

Az Origo úgy tudja, hogy az omláshoz az vezetett, hogy a szomszédos házra egy plusz szintet akartak emelni, ezért oda egy falat akartak építeni, pont azért, hogy megerősítsék a szerkezetet. A munkálatok közben csúszhatott hiba, ez okozhatta az omlást. Ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg, a pontos ok feltárása még nagyon sok időt is igénybe vehet.

Fotó: Sandor Bankuti

„Pont úsztunk, ugyanis itt a Jókai utcában van egy jó kis terem, amikor megszólalt a riasztó. Azonnal ki kellett jönnünk a medencéből, villámgyorsan felöltöztünk. Akkor persze még nem gondoltam, hogy nagy a baj. Frászt kaptam, amikor kiléptem az utcára és megláttam, hogy mi történt. A porfelhő 20 méter magasra csapott föl. Gyakorlatilag semmit sem lehetett látni" – mesélte egy nő. Barátnőjének egy munkás elmondta, hogy mi történhetett.

Fotó: Sandor Bankuti

„Azt mondták nekem, hogy szakszerűtlen munka folyt itt. Nagyon sajnálom azokat, akik itt laknak, életveszély lehet itt élni. Nem is értem, hogy hogy történhet ilyen" - mondta.

Fotó: Sandor Bankuti

Egy fiatal nő, aki az utcában dolgozik pont a raktárban volt, amikor az egész történt. Azonnal az utcára futott, hogy megkérdezze, mi történt.

„Amikor kiléptem, alig lehetett látni a nagy portól. Pillanatok alatt kiértek a mentők és ellátták a sérülteket" - mondta.

Fotó: Sandor Bankuti

A BRFK foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást. Azt, hogy pontosan mi történhetett, szakértők bevonásával vizsgálják.

Fotó: Sandor Bankuti

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!