INSIDER

Szerző Ripost

4 hónapja

Kiderült: ennyivel többet kell fizetniük a benzinért a külföldi rendszámú autósoknak

Péntektől csak a magyar rendszámú autókat tankolhatják rögzített áron a hazai benzinkutakon.

Szerző Ripost

Gulyás Gergely a Kormányinfón jelentette be, a visszaélések megakadályozására vezetik be péntektől azt, hogy csak a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóknak lesz lehetőségük, hogy Magyarországon tankoljanak 480 forintos áron; a külföldiek is tankolhatnak, de piaci áron.

Fotó: Pixabay.com

A Holtankoljak.hu oldalán közzé tett árak alapján a benzinárstop nélküli árak a következők szerint áll jelenleg - szúrta ki a Metropol.

  • 95-ös benzin 717.9,- Ft / liter
  • Gázolaj 729.9,- Ft / liter

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon: a hatósági és a benzinárstop nélküli árak is kint lesznek, de a magyar rendszámú autók alacsonyabb árú tankolását ez nem befolyásolja.

A kormányrendelet értelmében a benzinkutak melletti jelzőoszlopokon a hatósági ár lesz feltüntetve. Tankolásnál a kútfejeken viszont a benzinárstop nélküli, piaci árat olvashatják majd le a fogyasztók.

Piaci árat azonban csak a külföldi autók tulajdonosainak kell fizetniük, a magyar rendszámú autókba tankolt üzemanyagért továbbra is az alacsonyabb, hatóságilag rögzített árat fizetik az autósok a benzinkutak pénztárainál.


 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!